x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Angelina Jolie vine la Antena 1 în rolul vrăjitoarei ”Maleficent”! 9 lucruri mai puțin cunoscute despre filmul ”Maleficent”

Angelina Jolie vine la Antena 1 în rolul vrăjitoarei ”Maleficent”! 9 lucruri mai puțin cunoscute despre filmul ”Maleficent”

01 Feb 2017   •   17:39
Angelina Jolie vine la Antena 1 în rolul vrăjitoarei ”Maleficent”! 9 lucruri mai puțin cunoscute despre filmul ”Maleficent”
Sursa foto: Frank Connor

Pe 11 februarie, de la ora 20:00 Antena 1 difuzează una dintre cele mai recente producții cinematografice inspirate din basmele clasice. Filmul ”Maleficent” o are în centrul acțiunii pe celebra vrăjitoare din povestea ”Frumoasa din pădurea adormită” scrisă de Charles Perrault și ecranizată în 1959 în desenul animat cu același nume.

 

Tânăra Maleficent, o zână cu puteri binefăcătoare trăiește departe de oameni, în ținutul Moors, un loc idilic unde creaturile fantastice își duc existența în armonie. Într-o zi, ea îl cunoaște pe Stefan, un băiat care ajunge în pădurea fermecată. Întâlnirea neașteptată a celor doi se transformă într-o prietenie nemaiauzită între oameni și zâne. Faimos pentru bogățiile sale, Moors va atrage în curând o armată de invadatori în frunte cu regele Henry care jură că va face tot ce îi stă în putință să cucerească acest ținut. Din dorința de a împlini dorința regelui și de a fi numit succesor la tron, Stefan o trădează pe Maleficent și, după ce o adoarme, îi va tăia aripile. Suferința îi va împietri acesteia inima și va jura răzbunare tuturor celor care i-au făcut rău. Planul ei va fi pus în aplicare la botezul prințesei Aurorei, fiica lui Stefan, asupra căreia aruncă celebrul blestem al somnului etern.

Blestemul va transforma și ținutul Moors într-unul al amărăciunii și tristeții, mai ales că Maleficent nu va mai lăsa picior de om să îi calce granița. Însă, ea nu ia în calcul că tocmai prințesa Aurora, cea asupra căreia veghează și pe care o numește ”mica bestie” va fi cea care îi va înmuia inima.

 

Regie: Robert Stromberg

Scenariu: Linda Woolverton

Distribuție: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Brenton Thwaites, Kenneth Cranham, Juno Temple, Isobelle Molloy, Ella Purnell, Lesley Manville, Sam Riley, Kenneth Cranham

Categorie: Acţiune, Aventură, Familie, Fantastic, Romantic

 

 

 

9 lucruri mai puțin cunoscute despre filmul ”Maleficent”

 

Filmul ”Maleficent” le va oferi telespectatorilor Antena 1 sâmbătă, 11 februarie, de la ora 20:00 o poveste clasică Disney, cu prinți, prințese, tărâmuri magice și creaturi fantastice, care a câștigat nouă premii și a avut 41 de nominalizări, printre care și una la premiile Oscar în categoria ”Cele mai bune costume”. Povestea vrăjitoarei care a aruncat blestemul somnului etern asupra prințesei Aurora din ”Frumoasa din pădurea adormită” va fi întruchipată de actrița Angelina Jolie care a fost și unul dintre producătorii executivi ai filmului. Mai jos puteți afla și alte nouă lucruri mai puțin cunoscute despre ”Maleficent”.

 

• Copiii Angelinei apar și ei în film. Vivienne Jolie – Pitto interpretează pe Aurora în copilărie și a fost aleasăîn special pentru că era singurul copil care nu se speria la vederea actriței în costumul de vrăjitoare, recunoscând-o pe mama ei. Pax și Zahara Jolie – Pittși-au făcut debutul pe marele ecran, apărând într-uncadru, la curtea regelui în timpul botezului prințesei Aurora.

 

• Angelina Jolie a fost foarte implicată în producția filmului și în deciziile legate de aspectul personajului său. Ea a lucrat îndeaproape cu designerii de costume și machiaj pentru ca apariția lui Maleficent să fie cât mai înspăimântătoare. Deși reprezentanții Disney au sperat ca frumusețea actriței să fie de asemenea un atu al producției, actrița a insistat ca personajul vrăjitoarei săîși menținăînfățișareaînfricoșătoare din desenul animat ”Frumoasa din pădurea adormită”.

 

• Ea și-a construit discursul și accentul asemănător cu cel al vocii originale, ca un omagiu adus actriței Eleanor Audley, cea care i-a dat viață lui Maleficent în desenul animat din 1959.

 

• Angelina a repetat mai multe feluri de râs ale vrăjitoarei în fața copiilor ei și aceștia au ales varianta care apare în film.

 

• Angelina și-a făcut singură cascadoriile, folosind-se de hamuri pentru scenele de zbor și secvențele de luptă.

 

• Actrița a ales-o special pe Lana Del Rey pentru a interpreta piesa originală din ”Frumoasa din pădurea adormită” - "Once Upon a Dream", care în ”Maleficent” este coloana sonoră a genericului de final. Bucata muzicalăface parte din opera de balet ”The Sleeping Beauty” compusa de Pyotr Tchaikovskyși pusăîn scenă pentru prima dată în 1890. Opera a fost realizată de asemenea după povestea scrisă de Charles Perrault, iar acest vals a devenit apoi sinonim cu dansul Frumoasei adormite.

 

• Filmul „Maleficent” a fost lansat pe 30 mai 2014, în ziua aniversării a 55 de ani de la crearea desenului animat ”Frumoasa din pădurea adormită”, semnat de Walt Disney.

 

• Actrițele care le interpretează pe cele trei ursitoare, Lesley Manville, Imelda Staunton si Juno Temple au luat lecții speciale de mișcare cu artiști de la Cirque du Soleil, pentru a căpăta lejeritatea și agilitateanecesară întruchipării zânelor zburătoare.

 

• Angelina a purtat mai multe tipuri de coarne, de diferite greutăți. Una dintre ele a fost atât de grea încât se pare că actrița a avut dureri de gât la scurt timp după ce le-a dat jos, astfel că ele au fost considerate nepotrivite pentru scenele de zbor, luptă sau călărieși au fost înlocuite cu unele mai ușoare.

×
Subiecte în articol: angelina jolie antena 1 maleficent film cinema