x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Care actor din distribuţia Star Wars: the Force Awakens a fost cel mai bine plătit

Care actor din distribuţia Star Wars: the Force Awakens a fost cel mai bine plătit

21 Dec 2015   •   17:57
Care actor din distribuţia Star Wars: the Force Awakens a fost cel mai bine plătit

Harrison Ford se pare că a reuşit să obţină o sumă de 76 de ori mai mare decât colegii săi din distribuţia celui mai recent episod din 'Star Wars', uriaşa diferenţă de salariu explicându-se, potrivit unei surse din interiorul studiourilor Disney, prin aceea că pelicula s-ar fi putut face fără veteranul actor, relatează directmatin.fr.

Astfel, artistul de 73 de ani ar fi încasat 23 de milioane de euro pentru rolul lui Han Solo din al şaptelea film al seriei, "The Force Awakens". Veniturile lui nu se limitează la această cifră, actorul urmând să primească 0,5% din încasările filmului, care anunţă să pulverizeze toate recordurile (dacă se ia în considerare lansarea peliculei, de mare impact în toată lumea).

Actorii nou intraţi pe genericul filmului, printre care Daisy Ridley şi John Boyega, nu s-au bucurat de aceeaşi apreciere financiară ca interpretul istoric al lui Han Solo. Conform ziarului The Daily Mail, fiecare din cei doi ar fi primit puţin peste 400.000 de euro.

"Harrison este cheia pentru ca filmul să funcţioneze", a declarat în cotidianul britanic sursa din interiorul studiourilor Disnay. "El face legătura între vechea generaţie şi cea nouă. A fost bine să îi avem pe Mark Hamill şi Carrie Fisher, dar filmul se putea face şi fără ei. Dar nu şi fără Harrison Ford", încheie sursa, citată de directmatin.fr.

×