x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Celebrul Darth Vader a intrat pe mâna psihiatrilor

Celebrul Darth Vader a intrat pe mâna psihiatrilor

de Corina Andriuta    |    08 Iun 2010   •   00:00
Celebrul Darth Vader a intrat pe mâna psihiatrilor

Darth Vader, „conducătorul armatei Imperiului Galactic”, a intrat pe mâna medicilor psihiatri francezi. Celebrul personaj din „Star Wars” a făcut obiectul unui studiu privind comportamentul său în cadrul scenariului scris pentru cel mai cunoscut film SF. La final, medicii i-au oferit un diagnostic dur: suferă de tulburare de personalitate bordeline, afecţiune caracterizată prin impulsivitate excesivă şi nivel ridicat de anxietate! Darth Vader este cel mai popular personaj negativ din istoria cinematografiei.



Spre această concluzie a dus comportamentul personajului, modul său de viaţă şi principiile după care se ghidează.  Studiind personalitatea lui Vader, specialiştii psihiatri au descoperit că are şase din cele nouă simptome de tulburare de personalitate bordeline,  indicat în Manualul de Diagnostică şi Statistică a bolilor mintale. Pentru a stabili acest diagnostic este suficientă stabilirea a cinci simptome din nouă.

Potrivit psihiatrilor, prezenţa bolii explică popularitatea caracterului lui Vader printre adolescenţi. Este de remarcat că adolescenţii văd în Darth Vader un suflet pereche, deoarece el însăşi, adesea, suferă de tulburări de personalitate borderline. În această cercetare a caracterului lui Vader, de asemenea ne arată că Partea Întunecată a personajului poate fi comparată cu consumul de droguri. Astfel, potrivit savanţilor, personajul este conştient de răul pe care îl face însă acest lucru  îi produce plăcere.

Lucrarea privind comportamentul acestui personaj va fi publicată în scurt timp în Psychiatry Research, arată lenta.ru.

×
Subiecte în articol: film