x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Chiar aşa! Comisia CNC a văzut “Nymphomaniac 2” când a interzis filmul?

Chiar aşa! Comisia CNC a văzut “Nymphomaniac 2” când a interzis filmul?

de Sebastian S. Eduard    |    30 Ian 2014   •   17:12
Chiar aşa! Comisia CNC a văzut “Nymphomaniac 2” când a interzis filmul?

O întrebare legitimă! De ce ne-am  pus-o? Pentru că avem în faţa ochilor “Certificatul de clasare al filmului” trimis de CNC (14314/29.01.2014). Adică exact documentul oficial care intezice filmul..

Printre multe date de identificare (producători, titluri, distribuţie, etc) se află şi rezumatul filmului.

Textul sună aşa: “<<Nymphomaniac>> este un fel de jurnal erotic al unei femei, ţinut din perioada adolescenţei şi până la vârsta de 50 de ani, mai precis până în momentul în care protagonista este găsită leşinată în pădure de către un bărbat, cel căruia i se şi confesează ulterior.”

Peste 13.000 de persoane care au văzut prima parte a filmului pot confirma că în cele trei rânduri s-a strecurat o greşeală. Personajul principal nu este găsit “în pădure”, ci în curtea interioară a unei clădiri insalubre (cadre filmate şi regizate impecabil  de danezul Lars Von Trier). Evident puteţi spune că este vorba de o scăpare. De acord! Dar când “scăparea” vine într-un document oficial care interzice un film, poate că este nevoie de puţină atenţie. Şi ne întrebăm, şi noi, ca cinefili.:Comisia CNC a văzut filmul? Şi ce anume a văzut? Că dacă a văzut pădure în loc de ziduri de beton e posibil să mai fi greşit în cel puţin un loc…




×
Subiecte în articol: Nymphomaniac