x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Film românesc, în competiţia Festivalului de la Moscova condus de Nikita Mihalkov

Film românesc, în competiţia Festivalului de la Moscova condus de Nikita Mihalkov

de Maria Sârbu    |    04 Mai 2010   •   00:00

Lungmetrajul românesc „Despre alte mame" - o producţie 100% independentă (GEF Art Film), regizat de Mihai Ionescu şi Tiberiu Iordan -, a fost selecţionat în competiţia oficială a celei de-a 32-a ediţii a Festivalului In­ternaţional de Film de la Moscova al cărui preşedinte este cunoscutul ci­neast Nikita Mihalkov.

Astfel, peli­cu­la va avea premiera mondială în ca­pitala Rusiei. Aşa cum men­ţio­nează directorul de programe al ma­nifestării, Kirill Razlogov, Comitetul de selecţie, care a avut de vizionat mai mult de 500 de filme artistice şi documentare, s-a arătat interesat de filmul celor doi regizori, invitându-l în competiţia mare. Festivalul se va desfăşura între 17 şi 26 iunie.

„Despre alte mame" este inspirat dintr-un eveniment real, care i s-a întâmplat regizorului Krzysztof Kieslowski în 1981, în timpul filmărilor pentru documentarul „Gara", când o parte din materialul filmat era să fie folosit ca dovadă într-un proces, motiv pentru care cineastul a re­nunţat la filmele documentare. Cinci tineri, interpretaţi de actorii Gavril Pătru, Silviu Geamănu, Robert Ra­doveneanu, Marius Cordoş şi Mihai Baranga, merg într-o „Gară" cu sco­pul de a filma un documentar despre „Oameni care aşteaptă".

„Gara" ca­pătă dimensiunea unei răscruci, loc de trecere în care se vine şi se pleacă, unde se aşteaptă ceva sau pe cineva. E loc unde iau naştere stări.

×
Subiecte în articol: film