x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Mary-Louise Parker este invitata specială AIFF.7. Starul american se va întâlni cu publicul sâmbătă, ora 14:30, la Cinema Elvire Popesco

Mary-Louise Parker este invitata specială AIFF.7. Starul american se va întâlni cu publicul sâmbătă, ora 14:30, la Cinema Elvire Popesco

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Iun 2023   •   19:15
Mary-Louise Parker este invitata specială AIFF.7. Starul american se va întâlni cu publicul sâmbătă, ora 14:30, la Cinema Elvire Popesco

Cunoscută publicului din întreaga lume pentru rolurile sale din BOYS ON THE SIDE, RED, miniseria ANGELS IN AMERICA sau seria de televiziune WEEDS, Mary-Louise Parker este invitata specială a ediției de anul acesta a American Independent Film Festival.

Actrița premiată cu Golden Globe, Emmy, Tony și multe alte distincții importante la nivel internațional, va fi prezentă la proiecția filmului său - ROMANCE & CIGARETTES - din cadrul festivalului, sâmbătă, 24 iunie, ora 14:30 la Cinema Elvire Popesco unde se va întâlni cu publicul și va răspunde întrebărilor acestora. Parker va fi însoțită de fiul acesteia care va prezenta și noul său film.

Pe lângă cariera sa din film, televiziune sau teatru (cu numeroase spectacole pe Broadway și Off-Broadway), Parker a fost contribuitor permanent la revista Esquire timp de peste un deceniu, iar scrierile ei au apărut în The New York Times, O Magazine, Bullett, Glamour, The Riveter, Hemispheres și altele. Prima ei carte, Dear Mr. You, a fost tradusă în cinci limbi și a fost recunoscută de către San Francisco Chronicle ca una dintre cele mai bune cărți ale anului.

Împreună cu Elizabeth Cuthrell, aceasta a produs și regizat reclama premiată Stop The Hate, în urma creșterii atacurilor asupra persoanelor de culoare ca urmare a evenimentelor din 11 septembrie. Eforturile sale umanitare în SUA și în estul Africii au fost recunoscute de către Fundația David Lynch și Comisia pentru Drepturile Omului din comitatul Los Angeles, iar activitatea sa în sprijinul comunității LGBTQ a fost recunoscută de către Hetrick-Martin Institute, The NYC LGBT Center, GLAAD și OUT Magazine.

Regizat de John Turturro, ROMANCE & CIGARETTES  este un musical care nu se dă înlături de la nimic. Plasat în lumea clasei muncitoare de la New York, filmul spune povestea unui soț infidel și a călătoriei sale spirituale pentru salvare. Acesta va trebui să aleagă între amanta lui seducătoare și soția sa ...și toate problemele acesteia. Filmul îi are în distribuție și pe: Kate Winslet, Susan Sarandon sau Steve Buscemi.

Mary-Louise Parker se află în țară pentru filmările miniseriei GRAY HOUSE produsă de Kevin Costner, Morgan Freeman și Leslie Greif. Filmările au loc integral în România, pe platourile de filmare Castel Film și în locații din București.

×