x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film O nouă adaptare cinematografică a romanului "1984" de George Orwell ar putea fi produsă la Hollywood

O nouă adaptare cinematografică a romanului "1984" de George Orwell ar putea fi produsă la Hollywood

de Mediafax    |    22 Mar 2012   •   14:44
O nouă adaptare cinematografică a romanului "1984" de George Orwell ar putea fi produsă la Hollywood

O noua adaptare cinematografica a romanului "1984", de George Orwell, ar putea fi produsa la Hollywood de companiile Imagine Entertainment - condusa de Brian Grazer si Ron Howard - si LBI Entertainment - condusa de Julie Yorn -, informeaza MEDIAFAX.

Actiunea celebrului roman este plasata intr-o societate distopica, in care se instaleaza o stare de paranoia generalizata. Propaganda, supravegherea, controlul mintii si cultul personalitatii - concepte intalnite in state totalitariste precum Germania nazista si Uniunea Sovietica stalinista - au atins culmi de neegalat in acest roman scris in 1948 si publicat in 1949.

Romanul prezinta viata personajului Winston Smith, care, desi lucreaza pentru o agentie guvernamentala denumita Ministry of Truth (Ministerul Adevarului), se lasa cuprins, in secret, de dorinta unei rebeliuni (ca si de dorinta unei aventuri amoroase interzise). Ideile prezentate in roman au capatat, de-a lungul anilor, o influenta considerabila in domeniul politicii si al artei, iar numele autorului este folosit adeseori cu valoare de adjectiv (orwellian).

Shepard Fairey, artistul de strada cunoscut probabil cel mai bine pentru crearea posterului cu Barack Obama intitulat "Hope", a avut un rol decisiv in aducerea acestui proiect cinematografic in atentia directorilor companiilor Imagine Entertainment si LBI Entertainment si ar putea deveni unul dintre producatorii executivi ai filmului.

Imagine Entertainment si Shepard Fairey doreau sa obtina de la fundatia George Orwell drepturile de ecranizare a romanului "1984" in momentul in care au aflat ca si Julie Yorn incerca acelasi lucru. Cele doua companii de productie au decis sa le achizitioneze impreuna.

Producatorii de la Hollywood se afla in prezent in cautarea unui scenarist care sa adapteze romanul, inainte de a se adresa unuia dintre marile studiouri.

Romanul "1984" a cunoscut deja cateva adaptari pentru televiziune si marele ecran, cea mai recenta dintre acestea fiind o versiune cinematografica regizata in anul 1984, de Michael Radford, in care rolurile principale au fost jucate de John Hurt, Richard Burton si Suzanna Hamilton.

×
Subiecte în articol: film 1984 george orwell ecranizare