x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Premiile Oscar, ţinute departe de ispită. Mai puţine cocteiluri pentru membrii cu drept de vot

Premiile Oscar, ţinute departe de ispită. Mai puţine cocteiluri pentru membrii cu drept de vot

22 Sep 2011   •   21:00

Academia de film americana, organizatoarea galei de decernare a Premiilor Oscar, a anuntat ca va restrange accesul membrilor sai la numeroasele receptii organizate la Hollywood de producatorii peliculelor nomina­lizate la pretioasele statuete, infor­meaza AFP, citata de Mediafax.

Inainte de anuntarea nominali­za­tilor, ce va avea loc pe 24 ianua­rie, membrii Academiei de film ame­ricane vor putea sa accepte toate invitatiile primite. Insa, o data ce vor fi cunoscuti pretendentii la Oscar, re­gulile vor fi sensibil mai stricte.

Intre 24 ianuarie si 26 februarie – data inmanarii Premiilor Oscar –, votantii vor putea sa asiste la proiectiile filmelor aflate in competitie, in prezenta artistilor din film, insa nu vor avea dreptul sa faca acest lucru in cadrul unui dineu sau al unei receptii.

Pe de alta parte, membrii Academiei de film americane nu vor putea sa accepte nici o invitatie la o receptie, indiferent daca aceasta va fi organizata in onoarea filmului sau a unui artist selectionat, se precizeaza in comunicatul emis de institutia americana. Interdictia de a-si critica concurentii, impusa nominalizatilor la Oscar, va fi intinsa in acest an si la mesajele postate pe retelele de socializare si pe platformele de microblogging, precum Facebook respectiv Twitter."Aceste reglementari joaca un rol important pentru a proteja integritatea si distinctia Oscarurilor", a declarat Tom Sherak, presedintele Academiei de film ame­ricane. Cu regularitate, multe voci se ridica la Hollywood pentru a critica "campania electorala" de dinainte de Oscaruri, in timpul careia cei mai bogati dintre candidati cheltuiesc uneori sume impresionante organizand receptii si alte evenimente speciale pentru a-i "seduce" pe votanti. In 2011, Oscarul pentru cel mai bun film al anului a revenit filmului britanic "Discursul regelui/ The King's Speech", produs de The Weinstein Company, societatea fratilor Weinstein. Acestia au fost adeseori aratati cu degetul, pe vremea cand conduceau studiourile Miramax, pentru ca au provocat o veritabila "inflatie" a cheltuielilor in cursa pentru Oscaruri.

×