x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Tragedie în lumea filmului. Directorul de producție al serialului ”Fauda” a fost ucis în Fâșia Gaza: ”Suntem abolut devastaţi"

Tragedie în lumea filmului. Directorul de producție al serialului ”Fauda” a fost ucis în Fâșia Gaza: ”Suntem abolut devastaţi"

de Redacția Jurnalul    |    17 Noi 2023   •   12:30
Tragedie în lumea filmului. Directorul de producție al serialului ”Fauda” a fost ucis în Fâșia Gaza: ”Suntem abolut devastaţi"
Sursa foto: Hepta

Directorul de producție al serialului ”Fauda” a fost ucis în confruntările din Fâșia Gaza.

El a participat la toate cele 4 sezoane iar colegii deplâng moartea sa pe rețelele sociale. Producția este urmărită de milioane de oameni din întreaga lume. 

Matan Meir avea 38 de ani și era rezervist în Batalionul 697 al Brigăzii 551 din Israel. El a fost mobilizat după atacul Hamas din 7 octombrie și a fost ucis în timpul unei acțiuni în Gaza. Mai mulți membri ai serialului au fost mobilizați. 

Potrivit presei israeliene, Meir și alți 4 soldați și-au pierdut viețile după ce au fost prinși într-o ambuscadă a Hamas, lângă o moscheee din nordul Fâșiei Gaza.

”Suntem abolut devastaţi să împărtăşim faptul că unul dintre membrii familiei noastre Fauda, Matan Meir, a fost ucis în acţiune în Gaza. Matan a fost parte integrantă a echipei pentru toate cele 4 sezoane ale serialului Fauda. Întreaga distribuţie şi echipa de filmare au inima complet frântă de această pierdere tragică. Dorim să transmitem condoleanţele noastre familiei şi prietenilor lui Matan. Fie ca sufletul său să se odihnească în pace”, a scris echipa de producție, pe Facebook.

Serialul ”Fauda” a fost lansat în 2014 și este inspirat din realitățile conflictului dintre Israel și gruparea palestiniană Hamas. Eroul principal, Doron, un comandant al unității de combatere a terorismului Forțelor de Apărare ale Israelului, urmărește un agent al Hamas numit „Pantera”. Serialul are la bază experiențele proprii ale actorilor principali, Lior Raz și și Avi Issacharoff, din perioada când au făcut parte din Forțele de Apărare ale Israelului.

 

 

 

×
Subiecte în articol: fauda gaza matan meir serial