x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Warner Bros pregăteşte o continuare pentru filmul-cult "The Shining"

Warner Bros pregăteşte o continuare pentru filmul-cult "The Shining"

de Mediafax    |    30 Iul 2012   •   15:30
Warner Bros pregăteşte o continuare pentru filmul-cult "The Shining"

Studiourile hollywoodiene Warner Bros planuiesc o continuare a filmului-cult "Stralucirea/ The Shining", care a fost regizat de Stanley Kubrick, dupa romanul omonim al lui Stephen King, informeaza guardian.co.uk.

In acest sens, studiourile au angajat-o pe scenarista filmului "Shutter Island", Laeta Kalogridis, pentru a scrie povestea care se petrece inaintea venirii scriitorului Jack Torrance (Jack Nicholson) la Overlook Hotel, loc in care se vor intampla lucruri din ce in ce mai sinistre.

Potrivit unor surse de la studiouri, filmul este in stadiu incipient si nu este "in dezvoltare" la modul oficial. Din echipa care lucreaza la acest proiect mai fac parte scenaristul filmului "Uimitorul Om-Paianjen" si producatorul James Vanderbilt.

Pe de alta parte, scriitorul Stephen King lucreaza la o continuare a celebrului sau roman horror "Stralucirea/ The Shining", lansat in 1977.

Noul volum, intitulat "Dr. Sleep", prezinta povestea "unui grup de vampiri nomazi, caruia i se spune "tribul" (the tribe)", se afirma intr-un comunicat postat pe site-ul scriitorului.

"Dr. Sleep" a avut deja parte de mai multe recenzii favorabile, dupa ce Stephen King a citit cateva pasaje din roman cu ocazia unei intalniri cu cititorii sai, organizata la sfarsitul saptamanii trecute la George Mason University.

"Stralucirea/ The Shining" a fost primul bestseller pentru King si, totodata, romanul care l-a impus definitiv in randul celor mai proeminenti scriitori americani de proza SF si horror. Acest roman spune povestea unei familii care isi petrece iarna intr-un hotel izolat din New England. Acolo, un spirit malefic il incita pe tatal alcoolic la acte de violenta. Fiul sau, cu puteri paranormale, are viziuni terifiante despre trecut si viitor.

Stanley Kubrick a regizat, in 1980, o versiune cinematografica a acestui roman, in care rolurile principale au fost interpretate de Jack Nicholson si Shelley Duvall. La acea vreme, Stephen King a fost suparat pe Kubrick, pentru ca acesta nu a respectat intocmai actiunea din roman.

Multi cinefili spun, insa, ca ecranizarea este mult mai reusita decat cartea in sine, "The Shining" devenind un film-cult.

×
Subiecte în articol: the shining continuare