x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură În așteptarea premiilor teatrului românesc: Luni, 27 mai, ora 19.00 - Gala UNITER 2024!

În așteptarea premiilor teatrului românesc: Luni, 27 mai, ora 19.00 - Gala UNITER 2024!

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Mai 2024   •   11:15
În așteptarea premiilor teatrului românesc: Luni, 27 mai, ora 19.00 - Gala UNITER 2024!

Luni, 27 mai, ora 19.00, în Sala „Ion Caramitru" a Teatrului Național București are loc a 32-a ediție a Galei Premiilor UNITER transmisă online pe uniter.ro și în direct pe TVR Cultural.

Începând cu ora 18.00 tele-spectatorii pot urmări evenimentul de covor roșu transmis în direct pe www.uniter.ro, conturile de Facebook (https://www.facebook.com/UNITERoficial) și YouTube (https://www.youtube.com/@UniterRomania) ale UNITER, unde vom putea urmări sosirea artiștilor și a invitaților, dar și declarațiile lor de dinaintea spectacolului, în scurte interviuri cu jurnalistul Ana Maria Onisei. 

La ora 21.00, în pauza spectacolului, rămânem pe www.uniter.ro și Facebook pentru partea a doua a evenimentului de covor roșu, cu declarații la cald ale artiștilor care au câștigat sau nu în prima parte.

Regizorul Bobi Pricop împreună cu scenograful Cosmin Florea sunt creatorii spectacolului Galei UNITER 2024. Ediția din acest an pune un accent pe ideea de deschidere. Gala UNITER este un eveniment festiv și elegant, o celebrare a universului teatral din România; totodată, însă, rolul ei este de aduce artiști din toate generațiile ÎMPREUNĂ, de a continua și accentua cooperarea acestora. Este o Gală care are în vedere pe toată lumea, care aduce toți artiștii laolaltă, indiferent de vârstă, și care îi sărbătorește pe toți ÎMPREUNĂ.

15 categorii de premii cu nominalizări, 5 premii de întreaga activitate, 1 premiu de excelență, 3 premii speciale, Premiul președintelui și Premiul British Council, acestea sunt cele care formează palmaresul Galei Premiilor UNITER 2024. Anul acesta, în urma identificării nevoii provenite din evoluția și interconectarea teatrului cu noile tehnologii, au apărut patru noi categorii de premii: Cel mai bun spectacol de teatru de animaţie / teatru pentru copii; Cea mai bună muzică originală şi sound design, Cel mai bun video design, Cel mai bun lighting design.

Colegii artiștilor nominalizați sunt alături de ei și îi susțin în competiția pentru trofeul UNITER. Mesaje video pline de energie și creativitate venite din partea colegilor de breaslă rulează pe site-ul uniter.ro, pe conturile oficiale ale UNITER de Facebook, Instagram și YouTube, și invită publicul să își susțină favoriții votându-i pe site-ul https://www.uniter.ro/votul-publicului-la-gala-premiilor-uniter-2024/ până în data de 27 mai, ora 11.00.

Juriul Galei Premiilor UNITER 2024 care va decide câștigătorii, pe baza nominalizărilor este format din: Richard Balint (actor), Alexandru Berceanu (regizor de teatru și film), Doru Mareș (critic de teatru), Viorica Petrovici (scenograf) și Maria Zărnescu (critic de teatru).

          Mulțumim tuturor celor implicați, într-un fel sau altul, în organizarea celui mai important eveniment teatral al anului.

Gala Premiilor UNITER înseamnă împreună, acum, pentru teatrul românesc!

 

PARTENERII GALEI PREMIILOR UNITER 2024

 

Producător: Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii

Parteneri speciali ai evenimentului:

Primăria Municipiului București

Consiliul General al Municipiului București

prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București

Co-producător: Televiziunea Română

Sponsor principal: Fundația „PROCULTURA” Magdalena și Ovidiu Buluc

Partener principal: MOL România

Sponsori:

KTN Technology

DEDEMAN

Domeniile Blaga

Borsec

Melkior Professional Romania

Boboc Atelier

Trends by Adina Buzatu

Manon Chemise

Parteneri:

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București

Institutul Cultural Român

Fundaţia ANONIMUL

British Council România

Casa Regală a României

Partener media principal: Radio Guerrilla

Partener cultural: Radio RFI România

Parteneri media:

  1.  

Zile și Nopți

Teatrul Azi

Ziarul Metropolis

  •  

LiterNet

Daily Magazine

BookHub

Partener tehnologic: Madd Electronics Group

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Partener de mobilitate: BLUE

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Gala UNITER 2024