x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Instituţiile culturale vor încasa 50% din închirierea unor spaţii pe care le au în administrare

Instituţiile culturale vor încasa 50% din închirierea unor spaţii pe care le au în administrare

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2024   •   18:30
Instituţiile culturale vor încasa 50% din închirierea unor spaţii pe care le au în administrare

Instituţiile culturale vor putea să încaseze 50% din închirierea unor spaţii pe care le au în administrare, potrivit unei legi promulgată de Klaus Iohannis. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, spunea, în mai, că este vorba despre o finanţare suplimentară de cel puţin 3 milioane de lei anual.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 333 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, care prevede că instituţiile culturale vor putea să încaseze 50% din închirierea unor spaţii pe care le au în administrare.

„Parlamentul României a adoptat propunerea legislativă iniţiată de mine şi de mai mulţi colegi parlamentari, prin care Ministerul Culturii şi instituţiile publice aflate în subordinea acestuia vor putea să încaseze o cotă-parte de 50% din sumele percepute pentru închirierea unor spaţii pe care le au în administrare”, scria pe 14 mai, pe Facebook, Raluca Turcan.

Ea preciza că, până în prezent, toţi banii mergeau la Ministerul Finanţelor.

„Procedura de închiriere se stabileşte prin Hotărâre de Guvern. Aşadar, după modelul muzeelor, bibliotecilor şi altor instituţii culturale de prestigiu la nivel mondial şi instituţiile din ţara noastră vor avea o sursă suplimentară de venit. Estimăm că, graţie acestei legi, sectorul cultural va beneficia de o finanţare suplimentară de cel puţin 3 milioane de lei anual! Banii suplimentari care vor rămâne în bugetele instituţiilor de cultură le vor ajuta să funcţioneze mai bine pentru activităţile culturale”, încheia Turcan.

(sursa: Mediafax)

Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro

Keywords:IOHANNIS, LEGE

×