x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Monica Petrică, în juriul “România dansează”

Monica Petrică, în juriul “România dansează”

14 Feb 2013   •   15:35
Monica Petrică, în juriul “România dansează”

Monica Petrică, prim-balerină la Opera Română şi partenera lui Răzvan Mazilu în cele mai apreciate spectacole de dans contemporan din România, va fi jurat în cadrul celui mai fresh format de televiziune dedicat dansului, “România dansează”, pe care Antena 1 îl va aduce în casele românilor în această primăvară. “Dansul este o bucurie a oamenilor, nealterată, iar dansul profesionist este transformarea acestei bucurii în artă. Tocmai de aceea am acceptat cu drag propunerea de a mă alătura echipei România dansează!” a declarat aceasta.

Monica a început să cocheteze cu baletul încă de la vârsta de trei ani, când împreună cu unchiul său, maestru de balet al lotului naţional de giumnastică, mergea la sala de balet a şcolii sportive. În clasa a patra, Monica intra deja prima la secţia de coregrafie a Liceului de artă “George Enescu”, unde a şi absolvit ca şefă de promoţie. După liceu, timp de doi ani,  a lucrat în compania de dans clasic contemporan “Oleg Danovski”, alături de care şi-a făcut debutul ca balerină, în Taiwan, în “Frumoasa din pădurea adormită”, apărând în continuare pe marile scene din Germania, Franţa, Italia şi Olanda. În prezent, la 35 de ani, Monica Petrică este prim-balerină a Operei Naţionale şi colaborează cu Teatrul Odean, pe a cărui scenă a apărut în spectacole memorabile, alături de Răzvan Mazilu.

“România dansează” are la bază formatul “Got To Dance”, lansat în 2009 în Marea Britanie, care a ajuns deja la sezonul 4. Succesul acestui talent –show se bazează pe emoţii, senzaţii, trăiri, toate transmise de oameni obişnuiţi prin intermediul dansului. Din primăvară, Antena 1 va aduce în România cel mai fresh format de televiziune dedicat dansului!

×
Subiecte în articol: Monica Petrică balerina opera romana