x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Guns N' Roses, dată în judecată pentru plagiat

Guns N' Roses, dată în judecată pentru plagiat

06 Oct 2009   •   00:00
Guns N' Roses, dată în judecată pentru plagiat

Trupa Guns N' Roses a fost dată în judecată de două case de discuri independente, care susţin că trupa americană a folosit pe cel mai recent album al ei, "Chinese Democracy", fragmente din două piese ale unui muzician german, ele cerând daune în valoare de un milion de dolari.



Guns N' Roses şi casa de discuri Geffen A&M, o divizie a gigantului Universal Music Group, au fost date în judecată de casa de discuri britanică Independiente şi de filiala americană a casei de discuri Domino Recording Company, care deţin drepturile legale asupra cântecelor artistului german specializat în muzica electronică Ulrich Schnauss, informează Reuters, citată de Mediafax.

Ei afirmă că Axl Rose, împreună cu colegii săi de trupă şi cu producătorii albumului "Chinese Democracy", au folosit fragmente din două piese semnate de Ulrich Schnauss - "Wherever You Are" şi "A Strangely Isolated Place" - care au fost incluse în piesa "Riad N' the Bedouins" a trupei americane.

Cele două case de discuri cer despăgubiri de un milion de dolari. Purtătorul de cuvânt al casei Interscope-Geffen A&M nu a oferit niciun comentariu până la ora publicării acestor informaţii.

Albumul "Chinese Democracy", primul material discografic original al trupei Guns N' Roses din ultimii 17 ani, a fost lansat în noiembrie 2008, a debutat pe locul al treilea în clasamentul Billboard 200, dar a avut vânzări dezamăgitoare.

În afara lui Axl Roses, singurul membru din componenţa originală Guns N' Roses, ceilalţi foşti sau actuali colegi ai săi numiţi în acest proces sunt chitaristul Brian Carroll, numit şi "Buckethead", basistul Tommy Stinson şi Robin Finck, actualul chitarist principal al trupei Nine Inch Nails.

Formaţia americană Guns N' Roses a fost înfiinţată în Los Angeles (California), în 1985, şi a vândut peste 90 de milioane de albume. În formula ei de succes, trupa era formată din Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Steven Adler si Izzy Stradlin. (V.A.)


×
Subiecte în articol: muzica guns n' roses