x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Adele nu vrea să-şi difuzeze noul album pe nicio platformă de streaming

Adele nu vrea să-şi difuzeze noul album pe nicio platformă de streaming

20 Noi 2015   •   09:58
Adele nu vrea să-şi difuzeze noul album pe nicio platformă de streaming

Cântăreaţa britanică Adele a ales să nu difuzeze pe streaming noul său album "25" care se lansează vineri şi ar putea fi unul dintre cele mai vândute ale anului, sau chiar ale deceniului, potrivit AFP.

"O adorăm pe Adele, ca toţi cei 24 de milioane de fani ai săi de pe Spotify. Sperăm să ne dea şansa de a aprecia '25', aşa cum a făcut şi cu precedentele sale albume '19' şi '21', cât mai curând", a declarat compania suedeză.

Alte platforme de streaming nu au reacţionat, dar nimic nu arată că solista britanică şi-ar putea lansa noul album pe un site rival al lui Spotify, lider de piaţă la acest sector în plină expansiune.

Este cea mai marcantă decizie pentru piaţa de streaming, după cea a vedetei americane Taylor Swift, care şi-a retras întregul catalog de pe Spotify cu prilejul lansării albumului "1989" în urmă cu un an.

Noul album al lui Adele, al cărei single 'Hello' a obţinut deja un succes fenomenal, ar putea depăşi uşor vânzările înregistrate de '1989' şi să devină cel mai bine vândut album al deceniului.

Revista industriei muzicale Billboard a informat că 3,6 milioane de exemplare ale albumului '25' au fost trimise la diferiţi distribuitori.

Single-ul 'Hello', o baladă cu acompaniament de pian, a bătut din prima săptămână recordul de piesă online cel mai bine vândută.

Precedentul album al divei londoneze, '21', este considerat cel mai vândut album al secolului XXI în Marea Britanie. Apărut în 2011, "21" a fost de asemenea cel mai bine vândut album în SUA doi ani la rând.

×
Subiecte în articol: Adele noul album 25 streaming