x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Primăvara la Ateneu. Primul concert al celui mai așteptat anotimp are loc de Mărțișor

Primăvara la Ateneu. Primul concert al celui mai așteptat anotimp are loc de Mărțișor

de Magdalena Popa Buluc    |    26 Feb 2023   •   09:20
Primăvara la Ateneu. Primul concert al celui mai așteptat anotimp are loc de Mărțișor

Ateneul Român invită doamnele și domnișoarele, însoțite de partenerii lor, la un concert care anunță un anotimp al regenerării, după o iarnă cenușie, dominată de evenimente cotidiene care scriu o istorie dificilă a acestor vremuri.

Pe 1 martie, de la ora 19,00, Ateneul Român din București devine un spațiu în care muzica anunță primavara. Artiștii care urcă pe scenă sunt instrumentiștii Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”George Enescu”, conduși de dirijorul de origine basarabeană Yuri Botnari, muzician cu o vastă carieră internaţională.

Alături de el va evolua violoncelistul Andrei Ioniţă, unul dintre cei mai apreciaţi artişti români din tânăra generaţie, câştigător al marelui Concurs Internaţional Ceaikovski în 2015 şi posesor al unui talent interpretativ ieşit din comun, care i-a atras admiraţia şi aplauzele pe scene de prestigiu din întreaga lume.

Programul se deschide cu „Jocuri româneşti” de Sabin Păutza, binecunoscutul compozitor româno-american care aniversează vârsta de 80 de ani, continuă cu Concertul nr. 1, în la minor, pentru violoncel şi orchestră, op. 33, de Camille Saint-Saëns, o partitură de mare virtuozitate şi expresivitate romantică, şi se încheie cu una dintre cele mai spectaculoase şi îndrăgite creaţii pentru orchestră,  Simfonia nr. 5, în mi minor, op. 64, de Piotr Ilici Ceaikovski.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: ateneul român concert martisor