x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Axxis cântă la Castelul Bran

Axxis cântă la Castelul Bran

de Alex Revenco    |    13 Iun 2010   •   00:00
Axxis cântă la Castelul Bran

Una dintre cele mai iubite trupe germane de power matal revine în România şi va oferi un show de excepţie sâmbătă, 19 iunie, la poalele Castelului Bran. Concertul este inclus în programul festivalului internaţional Rockin' Transilvania 2010, între 18 şi 20 iunie, când pe scena în aer liber vor mai cânta Contradiction (Germania), In Slumber (Austria), Firefly (Olanda), Alight (Italia), Handful Of Rain (Spania) şi Shadowside (Brazilia). Programul festivalului cuprinde şi finala WOA Metal Battle Romania, la care vor participa formaţiile Altar, Bucium, Dirty Shirt, Guerrillas, Nexus şi Pillfed.

În cei peste douăzeci de ani de carieră, Axxis a avut o mare influenţă în special pentru mişcarea rock din Germania. Primul album, „Kingdom of The Night", apărut în 1989, a urcat rapid în topuri, devenind cel mai bine vândut album hard rock de debut, în Germania. Cu timpul, Axxis şi-a câştigat statutul de „cult" şi pe scena rock internaţională, numărându-se printre formaţiile cu cei mai devotaţi fani. Pe lângă vocea sa deosebită, liderul grupului, Bernhard Weiss, mai are o calitate incontestabilă: este un adevărat showman, un artist mereu bine dispus, glumeţ şi vorbăreţ, care adoră să interacţioneze cu publicul.

Cu cel de-al unsprezecelea album din carieră, „Utopia", Axxis dovedeşte încă o dată că este o excelentă trupă live, că şi-a păstrat vitalitatea şi farmecul personal, rămânând o formaţie constantă într-o industrie muzicală atât de schimbătoare. Rockin' Transilvania Open Air 2010 este un eveniment organizat cu sprijinul: DWK - Clubul Economic German din Braşov, Castelul Bran, Consiliul Judeţean Braşov, Primăria Bran, Consulatul General al Germaniei la Sibiu, Ambasada Italiei la Bucureşti, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti şi Forumul Cultural Austriac din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: muzica