x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cântăreţul american de blues Willie "Big Eyes" Smith a murit

Cântăreţul american de blues Willie "Big Eyes" Smith a murit

17 Sep 2011   •   10:46
Cântăreţul american de blues Willie "Big Eyes" Smith a murit

Willie "Big Eyes" Smith, recompensat cu un premiu Grammy in luna februarie, a murit in urma unui atac cerebral, la Chicago, la varsta de 75 de ani, potrivit unui comunicat postat pe site-ul artistului.

Desi acesta a fost primul sau premiu Grammy, primit la varsta de 75 de ani, Willie Smith are in spate o cariera indelungata, muzicianul american colaborand adeseori cu legendarul Muddy Waters, informeaza Reuters, citata de Mediafax.

Nascut in localitatea Helena din statul Arkansas, in 1936, Willie Smith s-a mutat la Chicago la varsta de 17 ani, unde a asistat pentru prima data la un concert sustinut de Muddy Waters. Ulterior, el a fost inclus in trupa acestuia, in care a cantat la tobe, la inceputul anilor 1960.

In 1968, Smith a renuntat pentru o vreme la muzica si s-a intretinut muncind in domenii diverse, devenind la un moment dat sofer de taxi in Chicago.

Smith a revenit in trupa lui Muddy Watters in 1968 si a cantat cu acesta in anii 1970, perioada in care Watters a primit sase premii Grammy.

In afara de tobe, Willie Smith canta la muzicuta si era totodata un bun solist vocal. In anii 1980, el a cantat cu trupa Legendary Blues Band, alaturi de Joe Willie Perkins, Louis Myers, Calvin Jones si Jerry Portnoy.

×