x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Câştigătorul „X Factor” 2017. Bătaie mare pe premiul de 100.000 de euro

Câştigătorul „X Factor” 2017. Bătaie mare pe premiul de 100.000 de euro

22 Dec 2017   •   13:40
Câştigătorul „X Factor” 2017. Bătaie mare pe premiul de 100.000 de euro

În marea finală de astăzi a celui mai important show muzical din România fiecare dintre cei patru jurați va fi reprezentat de câte un concurent. Delia va merge alături de Francesca Nicolescu, echipa Horia Brenciu va fi prezentă prin vocea lui Jeremy Ragsdale, muzica clasică va fi reprezentată în continuare de Ad Libitum și Carla’s Dreams, în timp ce Ștefan Bănică va continua să lucreze alături de Salvatore Pier­luca. Emoţiile concurenţilor, ale membrilor juriului şi ale telespectato­rilor vor începe la ora 20.00 şi se vor încheia spre noapte, când va fi desemnată cea mai bună voce a anului. Lucru deloc de neglijat, câştigătorul va încasa premiul de 100.000 de euro.

 

Ad Libitum . Juratul Carla’s Dreams se bazează în marea finală pe patru tineri din Cluj, care cântă sub titulatura de Ad Libitum. Îmbrăcați în costume elegante, impozanți și cu voci grave, Tiberiu Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuța au schimbat scena Operei cu cea a show-ului „X Factor”. Apariția lor, surprinzătoare atât pentru jurați, cât și pentru telespec­tatori, s-a dovedit extrem de apreciată. „Decizia de înscriere am luat-o alături de colegii mei, considerând că avem nevoie de această expunere pentru a le arăta mult mai multor oameni cine suntem și, mai mult de atât, ceea ce facem. Suntem siguri că, prin piesele cărora le dăm viață și prin carisma şi siguranța de care dăm dovadă pe scenă putem ajunge la sufletele telespec­tatorilor”, a explicat Cristian.

 

Francesca Nicolescu . În 2013, când obținea Premiul de Popularitate Next Star, Francesca Nicolescu avea doar 9 ani. La vârsta de 14 ani, puștoaica din Onești și-a dovedit din nou popularitatea, astfel că telespectatorii au trimis-o direct în gale. „Când am aflat, am fost foarte fericită deoarece nu mă așteptam. Practic, datorită publicului mă aflu aici, de aceea le mulțumesc oamenilor foarte mult. Ei m-au adus înapoi, dar mi-au redat și încrederea în mine și o să le dovedesc că nu s-au înșelat când m-au votat”, promite Francesca Nicolescu. Aceasta ştie şi care sunt atuurile ei: „Sensi­bilitatea și faptul că transmit suficient de mult încât să ajung la sufletul oamenilor sunt argumentele mele. Aș vrea ca și după „X Factor” să-mi continui cariera muzi­cală, ca într-un final să ajung un artist cunoscut”.

Jeremy Ragsdale . Jovial și plin de umor, americanul Jeremy Ragsdale i-a cucerit pe jurați, dar și pe colegii săi din concurs nu doar cu vocea uimitoare, ci și cu modestia de care dă dovadă. Antrenat de Horia Brenciu, yankeul s-a îndrăgostit de țara noastră în luna aprilie, iar de atunci a venit de mai multe ori în vizită: „Am descoperit că dacă învăț limba română, fiind atât de apropiată de latină, mi-ar fi foarte simplu ca apoi să deprind și alte limbi din zonă. În plus, femeile sunt frumoase, aprope că mi-am rupt gâtul pe stradă prima dată când am venit”.

 

Salvatore Pierluca . Cel de-al patrulea finalist, Salvatore Pierluca, îl are ca mentor pe Ştefan Bănică. „M-am simțit măgulit când jurații mi-au spus că România căuta un cântăreț ca mine. Familia mea abia aștepta să vină cu mine aici, pentru ei e o mare bucurie, mai ales după câte greutăți au avut în viață. Înainte ca eu să mă nasc, ei au mai avut un copil care însă a murit, așa că mă simt dator și fericit să îi fac pe ei fericiți. Inițial se simțea un gol în familia noastră, dar acum am început să mă gândesc la fratele meu ca fiind îngerul meu păzitor”, a povestit italianul.

Ștefan Bănică l-a văzut pe Moş Crăciun!

Ștefan Bănică plănuiește să se retragă în sânul familiei pentru a petrece Crăciunul. „Pe 24 decembrie, tradiția familiei mele este să fim toți împreună, indiferent de cât de ocupați suntem, iar de Reve­lion o să cânt”, ne-a dezvăluit juratul „X Factor”. El a rememorat o frumoasă amintire din copilărie: „La 6 ani, am trăit senzația că-l văd aievea pe Moș Crăciunul din povești! Ușa casei s-a deschis, ningea, lumina Lunii bătea ca-ntr-un basm în cadrul ușii și Moș Crăciun a apărut cu barbă, cu oche­lari rotunzi și cu sacul de jucării în spate. Ceea ce n-am știut atunci era că acel Moș Crăciun era o mătușă de-a mea. Dar senzația a fost unică, magică și irepetabilă!”. Anul acesta, Bănică îi cere Moșuluii „doar liniște și sănătate pentru familia mea”.

Horia Brenciu petrece alături de familia sa

Horia Brenciu mărturisește că, anul acesta, Sărbătorile au venit mai repede pentru el, însă momentele speciale din sânul familiei sunt rezervate pentru noaptea de Ajun. „Pentru mine, Sărbătorile de iarnă au început ceva mai devreme, pe 8, 9 și 10 decembrie, aceste zile reprezentând și cadoul pe care fanii și prietenii mei mi l-au făcut cumpărând bilete la concertele mele de Crăciun, de la Sala Palatului. Cu familia voi sta pe 24 decembrie, toată noaptea. Și eu am dreptul la un cadou! Numai Moș Crăciun știe ce cuminte am fost anul acesta!”, ne-a dezvăluit juratul de la „X Factor”.

×