x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Celebra Stevie Nicks lansează o piesă manifest pentru dreptul la avort

Celebra Stevie Nicks lansează o piesă manifest pentru dreptul la avort

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2024   •   07:20
Celebra Stevie Nicks lansează o piesă manifest pentru dreptul la avort
Sursa foto: Hepta/Melodia este un apel pentru drepturile femeilor

Stevie Nicks a lansat piesa „The Lighthouse”. Melodia este un apel pentru drepturile femeilor, în special în ceea ce privește accesul la avort. Artista a descris cântecul ca fiind unul dintre cele mai importante lucruri făcute vreodată de aceasta.

Stevie Nicks, cunoscută solistă a trupei Fleetwood Mac, a lansat vineri o nouă melodie intitulată „The Lighthouse”, o piesă dedicată luptei pentru accesul la serviciile de sănătate reproductivă pentru femei, scrie publicația Billboard.

Nicks le îndeamnă pe femei să „se ridice și să își ia înapoi” drepturile, cu referire directă la accesul la avort, „un cartof fierbinte” al administrației americane de acum, dar și din viitorul apropiat.

Într-un comunicat oficial, Stevie Nicks a spus că piesa a fost scrisă la câteva luni după anularea hotărârii Roe v. Wade, care garantase dreptul la avort în Statele Unite.

„Pentru mine, răspunsul a fost să scriu o piesă”, a afirmat artista, adăugând că „acesta ar putea fi cel mai important lucru pe care îl fac vreodată”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×