x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert extraordinar cu trei Big band-uri!

Concert extraordinar cu trei Big band-uri!

de Alex Revenco    |    07 Iun 2010   •   00:00
Concert extraordinar cu trei Big band-uri!
5748-122607-afisparadabigbandurilor.jpgÎn această seară, de la ora 19:00, sala Radio găzduieşte un concert unicat. Trei Big band-uri - două din SUA şi unul din România - concertează pe aceeaşi scenă într-o singură seară. Este vorba despre prestigioasele ansambluri studenţeşti reprezentînd McNeese State University sub bagheta lui Rick Condit, University of Nothern Colorado - dirijor Dana Landry, la care se adaugă Big band-ul Radio condus de Ionel Tudor.

Fără a subestima nici o clipă personalitatea lui Dana Landry sau a lui Ionel Tudor trebuie să recunoaştem că vedeta serii este Rick Condit şi, implicit, ansamblul pe care îl dirijează. Veritabil globe-trotter al jazz-ului internaţional (timp de un sfert de veac a fost dascăl şi interpret în 26 de ţări de pe cinci continente), profesorul, saxofonistul şi dirijorul Rick Condit a "funcţionat" în anul universitar 2001-2002 şi în România, pre­dând cursuri de jazz la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi.

Director titular pentru studii de jazz şi profesor de saxofon la Universitatea de Stat McNeese din ora­şul Lake Char­les, statul Loui­siana, Condit s-a afirmat la începutul carierei ca liber profesionist, concertând alături de nume celebre precum Ella Fitzgerald, Louis Bellson, Ray Brown, Oliver Nelson, dar şi cu Orchestra Simfonică din San Francisco. Ansamblul de Jazz McNeese, sub bagheta lui Rick Condit, a participat printre altele la Festivalurile Internaţionale de Jazz de la Montreux, Elveţia, de la Nisa, Franţa şi a concertat în faimosul Disney World.

×
Subiecte în articol: muzica