x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert jubiliar Bruckner la 200 ani de la naștere: Simfonia nr. 6 în Biserica Neagră

Concert jubiliar Bruckner la 200 ani de la naștere: Simfonia nr. 6 în Biserica Neagră

de Magdalena Popa Buluc    |    03 Iul 2024   •   14:30
Concert jubiliar Bruckner la 200 ani de la naștere: Simfonia nr. 6 în Biserica Neagră

Brașovul va fi gazda unui concert aniversar joi, 4 iulie 2024, în Biserica Neagră, începând cu ora 20:30. Acest concert estival, sub bagheta dirijorului Steffen Schlandt, promite să fie unul dintre cele mai memorabile evenimente muzicale ale anului.

Programul serii va include o capodoperă a muzicii clasice, Simfonia nr. 6 de Anton Bruckner. Această lucrare este recunoscută pentru strălucirea, profunzimea și pasiunea sa, învăluind publicul auditor într-o atmosferă de emoție intensă. Compoziția lui Bruckner emană sensibilitate și tragism, capturând perfect esența sentimentelor umane. Este o simfonie ce se remarcă prin elementele de avantgardă prezente, prin pulsația ritmică omniprezentă, prin unicitatea ei - singura simfonie de Bruckner care a rămas într-o singură variantă. Partea lentă a fost cântată, la cererea compozitorului, la propria înmormântare.

Acum 100 de ani Brașovul a serbat , centenarul nașterii lui Bruckner prin lucrările Te Deum, și Simfonia nr. 7 - orchestra constând din 117 instrumentiști ai Filarmonicilor din Sibiu și Brașov.

Concertul de la Biserica Neagră, o colaborare între Filarmonica Brașov și Biserica Evanghelică C.A. din Brașov (Biserica Neagră) va fi, fără îndoială, un moment de referință în stagiunea estivală a Filarmonicii Brașov, oferind o experiență muzicală de neuitat într-un cadru istoric și impresionant.

 

 

×