x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert U2, în direct pe YouTube

Concert U2, în direct pe YouTube

20 Oct 2009   •   00:00
Concert U2, în direct pe YouTube

Trupa de rock irlandeză U2 a anunţat, ieri, că un show al său programat duminică, pe stadionul Rose Bowl în Pasadena (California), va fi difuzat în direct pe site-ul YouTube. "Trupa dorea să facă un astfel de lucru de foarte multă vreme", a declarat managerul Paul McGuinness, într-un comunicat, pe site-ul oficial al U2.



"Este ocazia ideală pentru ca petrecerea să depăşească graniţele stadionului. Fanii parcurg câteodată distanţe lungi pentru a-i vedea pe cei de la U2, de data aceasta, U2 poate să meargă la ei, în lumea întreagă", a adăugat managerul.

Concertul de duminică, programat la ora locală 20.30 (03.30 GMT), va fi difuzat în direct pe YouTube, fiind disponibil în 16 ţări (Australia, Brazilia, Canada, Coreea de Sud, Marea Britanie, Spania, Statele Unite, Franţa, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Mexic, Noua Zeelandă, Olanda).

"Conducerea YouTube este încântată să furnizeze publicului în lumea întreagă un spectacol în direct şi în streaming al unuia din cele mai mari grupuri din lumea întreagă", a declarat Chris Maxcy, însărcinat cu parteneriatele în cadrul YouTube, într-un mesaj pe blogul site-ului.

YouTube se îndreaptă din ce în ce mai frecvent spre difuzarea de evenimente în direct, întrucât proprietarul său, Google, care l-a cumpărat pentru suma de 1,65 miliarde de dolari, în 2006, încearcă să-l facă mai rentabil, scrie Mediafax.

Trupa U2 se află în prezent într-un nou turneu mondial, "360° Tour", prin care promovează cel de-al 12-lea album de studio al său, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie. Potrivit specialiştilor, acest turneu ar putea deveni unul dintre cele mai profitabile din istorie. Cu încasări de 389 de milioane de dolari, precedentul turneu al trupei, "Vertigo" (2005 - 2006), este surclasat doar de cel mai recent turneu susţinut de Rolling Stones - "A Bigger Bang".

Trupa U2, formată din Bono (voce şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie), a fost fondată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Însă, până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, remarcată fiind pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone.

De-a lungul timpului, trupa a vândut mai bine de 170 de milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat mai multe premii Grammy decât oricare altă trupă (22 în total). În 2005, formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Revista Rolling Stone a situat-o pe poziţia 22 în topul celor mai buni artişti ai tuturor timpurilor. De-a lungul carierei, ca trupă, dar şi ca solişti, membrii U2 s-au implicat în lupta pentru apărarea drepturilor omului şi s-au alăturat campaniilor unor organizaţii umanitare, precum Amnesty International, sau au lansat, la rândul lor, acţiuni de acelaşi gen. (V.A.)

×
Subiecte în articol: muzica youtube u2