x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concertul trupei Simple Minds, amânat pentru anul viitor

Concertul trupei Simple Minds, amânat pentru anul viitor

22 Sep 2009   •   00:00
Concertul trupei Simple Minds, amânat pentru anul viitor

Concertul pe care trupa Simple Minds trebuia să îl susţină, pe 20 noiembrie, la Sala Palatului din Capitală, se amână pentru primăvara anului viitor, organizatorii evenimentului motivând că formaţia are deja un program de turneu "extrem de încărcat".



Potrivit D&D East Entertainment, organizatorul evenimentului, biletele achiziţionate rămân valabile pentru noua dată a concertului, care va fi comunicată în următoarea lună. Cel mai probabil concertul va fi programat în februarie sau martie 2010.

Cei care doresc să îşi recupereze banii o pot face apelând la punctele de vânzare de unde au cumpărat biletul, informează Mediafax.

Una dintre cele mai îndrăgite trupe ale anilor '80 şi '90, Simple Minds trebuia să ajungă în România în cadrul turneului de promovare a noului ei album, "Graffiti Soul", lansat în 2009.

"Graffiti Soul" este cel de-al 15-lea album de studio al trupei Simple Minds. Cu un sound contemporan, dar păstrând, în acelaşi timp, elementele caracteristice care au definit Simple Minds de-a lungul anilor, "Graffiti Soul" a urcat până pe locul al zecelea în topul albumelor din Marea Britanie şi până pe locul al nouălea în European Top 100 Album Chart.

Înfiinţată în 1978, la Glasgow (Marea Britanie), trupa Simple Minds are 20 de piese care au ajuns în topurile 20 internaţionale. Trupa a avut vânzări de peste 35 de milioane de albume, iar cinci materiale discografice ale ei au ajuns pe primul loc în topurile de specialitate. Simple Minds a fost votată cea mai bună trupă live de prestigioasa revistă Q.

De-a lungul anilor, Simple Minds a avut nenumărate turnee de stadion, majoritatea sold-out, incluzând trei show-uri în timpul cărora au fost headlineri pe stadionul Wembley din Londra.

Vocea solistului Jim Kerr este, fără îndoială, una dintre cele mai bune de pe scena pop-rock, iar stilul Simple Minds a influenţat trupe ca The Killers, Muse, Keane, Moby şi Manic Street Preachers.

În prezent, trupa este compusă din membrii fondatori Jim Kerr, Charlie Burchill (chitară, clape) şi Mel Gaynor (baterie), alături de Andy Gillespie (clape) şi Eddie Duffy (chitară bas).

×
Subiecte în articol: muzica