x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concursul Internaţional de Compoziţie "George Enescu 2011"

Concursul Internaţional de Compoziţie "George Enescu 2011"

21 Sep 2011   •   21:00
Concursul Internaţional de Compoziţie "George Enescu 2011"

La editia Concursului International de Compozitie George Enescu 2011 s-au inscris 33 de candidati, dintre care 16 la sectiunea simfonica si 17 la sectiunea camerala. Din juriu au facut parte: Bernard Cavanna (Franta), Dan Dediu (Romania), Costin Miereanu (Franta), Octavian Nemescu (Romania), Cornel Taranu (Romania), Hubert Stuppner (Italia), Zygmunt Krause (Polonia). Cu exceptia lui Costin Miereanu, toti membrii juriului s-au intalnit la Bucuresti pentru a delibera.

Castigatorii sunt toti din Coreea de Sud: Chang-Eun Ho pentru poemul simfonic The Human, iar la muzica de camera Kwang-Ho Cho, pentru Cvartetul de coarde Cytisus/A-Phonie, ex aequo cu Mihyun Woo, pentru Cvartetul de coarde The Play of Light.

Compozitorul CHANG EUN HO (28.08.1983, Coreea de Sud) a absolvit studiile muzicale la Keimyung- Chopin Academy din Daegu (2008) si master la Univeritatea Chopin din Varsovia (2011). Printre profesorii sai s-au numarat Zbigniew Rudzinski, Edward Sielicki si Cheolwoo Lee. Intre anii 2009 si 2011 a beneficiat de bursa Pro Polonia. In 2009 a obtinut premiul I la Concursul de Compozitie de la Dong (Corea de Sud) si Premiul II la cea de a cincea editie a Concursului International de Compozitie Jurgenson (Rusia). Anul 2011 i-a adus premiul de compozitie George Enescu, sectiunea Muzica Simfonica, pentru poemul simfonic The Human.

Compozitorul CHO KWANG-HO (24 septembrie 1987, Coreea de Sud) este fondatorul grupului de compozitori SUM. I-a avut ca profesori pe Thierry Escaich si Chung Mook. Lucrarile i-au fost interpretate in festivaluri din Coreea. Anul 2011 i-a adus premiul de compozitie George Enescu la sectiunea Muzica de Camera (ex aequo) pentru lucrarea Cytisus/A-phonie

Compozitoarea MIHYUN WOO (28 februarie 1980) a inceput studiul compozitiei la 18 ani. I-a avut ca profesori pe Chan Hae Lee (Universitatea Yonsei), Simon Bainbridge si Paul Pa

×
Subiecte în articol: festivalul george enescu 2011