x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Doctorul lui Michael Jackson spune că nu el i-a dat starului propofol

Doctorul lui Michael Jackson spune că nu el i-a dat starului propofol

22 Noi 2009   •   00:00
Doctorul lui Michael Jackson spune că nu el i-a dat starului propofol

Conrad Murray, doctorul personal al lui Michael Jackson, a declarat anchetatorilor, că nu el i-a dat starului pop propofol, o substanţă găsită în cantităţi mari în organismul acestuia după deces şi care a reprezentat una dintre cauzele morţii lui.



Murray, unul dintre suspecţii în cazul decesului lui Michael Jackson, a declarat, anchetatorilor din Los Angeles, că Michael Jackson i-a spus că a primit propofol de la doi doctori, rămaşi anonimi, din Germania.

Murray a fost angajat pentru a-i purta de grijă lui Jackson în timp ce starul se pregătea pentru concertele de revenire pe scena muzicală, înainte de decesul acestuia, care a survenit pe 25 iunie, la Los Angeles, informează Mediafax. Conform legiştilor din Los Angeles, decesul lui Michael Jackson este omucidere prin supradoză, precizând că propofolul şi sedativul lorazepam sunt principalele medicamente care au cauzat moartea starului.

Conrad Murray este anchetat în prezent de poliţia din Los Angeles, fiind acuzat de omucidere. Murray a fost de două ori interogat de poliţia americană.

Doctorul a recunoscut că i-a dat starului o doză de 25 de miligrame de propofol în dimineaţa zilei în care acesta a murit. Murray a declarat anterior poliţiei americane că a părăsit camera starului pentru a merge la toaletă, însă înregistrările telefonice indică faptul că el a discutat la telefon timp de 47 de minute, în jurul orei la care Michael Jackson începea să aibă probleme respiratorii. Când medicul a realizat că pacientul său nu mai reacţiona, a încercat câteva manevre frenetice de resuscitare, însă Michael Jackson nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa, iar decesul său a fost pronunţat de medicii de la centrul medical din cadrul Universităţii California din Los Angeles.

Conform celor mai recente documente, Murray susţine că Jackson a menţionat alţi doi doctori care l-au îngrijit - dermatologul Arnold Klein şi fostul doctor personal Allan Metzger, care "i-au dat medicamente, dar acestea nu aveau efect".

De asemenea, în documente se menţionează că Murray l-a pus pe Jackson în legătură cu un alt medic - David Adams - care să îi dea cântăreţului propofol, ceea ce s-a şi întâmplat, în prezenţa lui Murray, "în biroul unui estetician".

Michael Jackson a făcut stop cardiac şi a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani. De atunci, ancheta efectuată de poliţie şi de agenţii federali s-a concentrat asupra rolului avut de Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care se afla lângă star în ultimele momente ale vieţii acestuia.

Michael Jackson a murit din cauza unei doze letale dintr-un anestezic puternic - propofol -, potrivit unui mandat de percheziţie făcut public în 24 august, în oraşul Houston (Texas), unde sunt mai multe birouri ale medicului personal al starului, Conrad Murray, suspectat de omucidere.

Conform raportului autopsiei, dat publicităţii la începutul lunii septembrie, Michael Jackson era o persoană sănătoasă pentru cei 50 de ani ai săi, înainte de a muri din cauza unei supradoze de medicamente. Greutatea sa de 61,5 kilograme se înscrie în intervalul acceptat de specialişti pentru un bărbat a cărui înălţime era de 1,75 metri. Inima sa era puternică şi nu prezenta depozite de colesterol. Rinichii starului, ca şi restul organelor sale interne, erau în stare bună.

Cu toate acestea, Michael Jackson se confrunta cu câteva probleme de sănătate: artrită la coloana vertebrală şi câteva degete de la mâini şi acumulări de colesterol de nivel mediu la nivelul arterelor femurale. Cei mai afectaţi, însă, erau plămânii starului, despre care raportul autopsiei spune că prezentau o inflamaţie cronică şi aveau o capacitate de funcţionare redusă, cântăreţul suferind de insuficienţă respiratorie. Totuşi, potrivit acestui document, această afecţiune pulmonară nu era atât de gravă încât să reprezinte cauza decesului.

×
Subiecte în articol: muzica