x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festa cu Al Festa şi Theatres des Vampires

Festa cu Al Festa şi Theatres des Vampires

de Catalina Iancu    |    04 Noi 2009   •   00:00
Festa cu Al Festa şi Theatres des Vampires
Sursa foto: Catalina Iancu/

Clubul italian Crossroads a intrat oficial în circuitul metal: şi-a (re)deschis porţile în urmă cu o lună, iar de Halloween a adus pe scenă muzica filmelor dark, interpretată de compozitorul şi regizorul Al Festa, precum şi un concert de gothic metal, susţinut de Theatres des Vampires.

Fanii din Roma au străbătut 36 de kilometri pentru a ajunge la clubul situat în Osteria Nuova. Însă efortul le-a fost răsplătit printr-un show pe măsură: trecând de la note dramatice la cele romantice, Al Festa a reinterpretat, într-o manieră modernă, bucăţi celebre aparţinând unor compozitori precum Ennio Morricone, Ritz Ortolani, Bruno Nicolai, Pino Dosaggio, Giorgio Gaslini, Christopher Young sau Angelo Badalamenti, iar diva însângerată Sonya şi colegii ei din Theatres des Vampires au făcut să vibreze întreaga audienţă cu piese de pe "Anima Noir", cel mai recent album al lor.

 

"Millennium Screams"
La 31 octombrie, în cadrul Halloween Gothic Night, Al Festa s-a întors la muzica de film, într-un performance multimedia de 74 de minute, intitulat "Millennium Screams". Artistul italian, înconjurat de keyboards, a interpretat piese consacrate de seriale precum "X-Files", "Twin Peaks" sau "Millennium" şi de lungmetraje precum "Copycat", "Il Gatto a Nove Code", "Scream" sau "The Exorcist", în timp ce pe ecranul uriaş din spatele său s-au derulat clipuri din peliculele amintite.

Un moment special a fost dedicat regizorului Pupi Avati, trei producţii fiind reprezentate în setlist-ul lui Festa. Artista preferată a regizorului, actriţa şi cântăreaţa Stefania Stella, a fost şi ea prezentă în sală.

Al Festa a semnat coloana sonoră a şase filme şi a contribuit la un al şaptelea. Una dintre peliculele pe care le-a regizat ("Fatal Frames", cu Stella în rolul principal) a câştigat premiul "Lucio Fulci" în cadrul Fantafestival (Italia) şi a fost nominalizată pentru cel mai bun film străin la festivalul portughez de cinema Fantasporto. Regizorul a mai realizat "Metallo Italia", "Gipsy Angel", "Progetto Sapientia", videoclipuri pentru Tracy Spancer, Stefania Stella, Metallo Italia, Kristal, Biancaneve, P4F, Tina Charles, Peplum, Heather Parisi, Alessandra Martines, RAFF, Christal, Chavan, Halloween, dar şi spoturi tv.

SONYA TI FA SOGNARE
Theatres des Vampires au demonstrat că s-au născut cu adevărat în ţara streghelor: au adus pe scenă, ca recuzită, cranii şi capete trase în ţeapă, iar atmosfera învăluită în mister a inclus, la fel ca în versurile lor, un amestec de erotism şi întuneric. Seducătoarea vocalistă şi-a scos masca pe care a purtat-o în timpul primelor melodii, a schimbat trei ţinute în timpul showului, a deschis un Necronomicon din care au ieşit flăcări şi şi-a pătat cu "sânge" rochia albă de dantelă.

Alături de Fabian Varesi (keyboards), Gabriel Valerio (baterie), Zimon Lijoi (bass) şi Stephan Benfante (chitară), ea şi-a purtat spectatorii printr-un tărâm al vampirilor, unde plăcerea şi durerea se întrepătrund. Sonya şi colegii săi au ridicat macabrul la rang de principiu estetic, după modelul autorului lor preferat, Charles Baudelaire. În setlist au fost incluse piesele: "Kain", "Pleasure and Pain", "Bring Me Back", "Angel of Lust", "Lilith Mater Inferorum", "Unspoken Words", "Forget Me", "Rain", "La Danse Macabre", "Profondo Rotto", "Dust", "All My Tears", "Lullaby", "Blood Addiction", "Wherever You Are", "Blut Divine".

×
Subiecte în articol: muzica