x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festival la Operetă: "Viaţa e frumoasă", pentru a doua oară

Festival la Operetă: "Viaţa e frumoasă", pentru a doua oară

de Maria Sârbu    |    11 Noi 2009   •   00:00
Festival la Operetă: "Viaţa e frumoasă", pentru a doua oară

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă" se deschide mâine la Bucureşti cu premiera "Silvia" de Emmerich Kálmán, producţie a 5372-106517-afis_festiva_opereta.jpgTeatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian". Regia spectacolului este semnată de KERO, creatorul musicalului de succes "Romeo şi Julieta".

Deoarece anul trecut Festivalul "Viaţa e frumoasă" a fost o reuşită, publicul fiind ademenit cu o selecţie de creaţii scenice calitative, iar faima Operetei bucureştene, în calitate de organizator, s-a răspândit dincolo de graniţele României, evenimentul este sprijinit în acest an, fără dificultăţi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Primăria Sectorului 1 şi ArCuB. Acest unic festival dedicat exclusiv artelor spectacolului muzical s-a dovedit a fi necesar şi astfel revine în peisajul bucureştean, continuând linia impusă în 2008.

În perioada 12-22 noiembrie, iubitorii genului vor avea parte de "mirajul unui act artistic de înaltă calitate, pentru că este o selecţie a valorilor şi a proiectelor din sfera spectacolului muzical", după cum ne asigură iniţiatorul proiectului - Teatrul Naţional de Operetă. Principalul loc de desfăşurare a evenimentelor este Sala Operetei, dar vor fi şi alte săli, precum şi spaţii neconvenţionale.

"SILVIA" ŞI ALTE OPERETE
Anul trecut, Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta propunea, în cadrul festivalului, spectacolul "Silvia", în regia lui KERO. Acum este marcată întoarcerea prinţesei ceardaşului în repertoriul Operetei bucureştene. Păstrând viziunea regizorală, dar jucată cu o distribuţie din România, "Silvia" are "toate ingredientele unui nou succes" marca "Romeo şi Julieta", cea mai importantă colaborare de până acum a celor două instituţii.

În programul festivalului sunt spectacolele unor importante teatre şi instituţii muzicale din Europa: "Barba Albastră" (Teatrul de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg), "Liliacul" (Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta), "Văduva veselă" (Opera de Stat din Slovacia), "Bolero" - o serie de cinci spectacole scurte de dans (Teatrul Naţional Slovac din Bratislava), "Cântarea Cântărilor" (Asociaţia "Mnémosyne", Marsilia) sau "Odiseea Vîsoţki" şi "Romeo şi Julieta" (Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian").

Totodată, au fost incluse în program Galele Internaţionale de Operetă şi Balet, Gala VIP pentru artele spectacolului musical sau spectacolul-eveniment Fashion Musical Show de Liza Panait. Ca şi la ediţia precedentă, există secţiunea de concerte. Va concerta nonconformista trupă britanică The Tiger Lillies, dar şi Trei parale (concert de muzică veche) sau grupul maramureşan Iza. Nu lipsesc lansările de carte, lansările de CD, workshop-urile pentru copii şi studenţi, proiectele sociale, mesele rotunde şi vizionările de film.

Ultima zi a festivalului va aduce pe scena Operetei concursul pentru tineri - interpreţi de operetă şi musical, organizat în premieră şi intitulat Trofeul "Ion Dacian". Seara se va încheia cu un regal ? concertul trupei americane Pink Martini.

×
Subiecte în articol: muzica