x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Folktronica: Nicolae Voiculeţ, la Teatrul de Vară Herăstrău

Folktronica: Nicolae Voiculeţ, la Teatrul de Vară Herăstrău

de Adriana Paduraru Vaduva    |    16 Sep 2009   •   00:00

Joi, 17 septembrie, iubitorii de muzică de calitate sunt invitaţi la Teatrul de Vară din Herăstrău, unde, începând cu ora 20:30, va avea loc concertul extraordinar Folktronica, susţinut de Nicolae Voiculeţ. Printre invitaţi se numără, Benone Sinulescu, Laura Lavric, Mioara Velicu, Cornelia şi Lupu Rednic.

Concertul va beneficia de participarea dirijorului Daniel Jinga şi a unei orchestre de 80 de muzicieni care îi vor acompania live pe solişti. Maniera de interpretare este cu totul inedită fiind vorba, practic, despre reorchestrări într-un stil care face deja furori în occident - folktronic. Este vorba despre interpretarea unei teme folclorice clasice care este "îmbogăţită" cu variaţii de mare virtuozitate la nai. Va fi, deci, un dialog între tradiţional şi modern, între folclor şi alte stiluri muzicale (jazz, accoustic-folk, electronic ambiental etc.), un dialog între generaţii.

Elev al lui Gheorghe Zamfir, Nicolae Voiculeţ este un promotor de seamă al culturii româneşti peste hotare. Anul trecut a iniţiat Nivo World Project, un spectacol sincretic în care artele se împletesc, proiect cu care a străbătut lumea culegând aplauze şi mulţi fani pentru naiul românesc. Unul dintre aceştia este chiar împăratul Akihito al Japoniei la a cărui recomandare Voiculeţ a fost invitat să susţină anul acesta, în mai, un concert extraordinar la Muzeul Satului în onoarea Prinţului Akishino şi a soţiei sale.

×
Subiecte în articol: muzica