x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gheorghe Turda îl acuză pe Ducu Berzi: "Nu e cântăreț de folclor. El nu se năștea când eu cântam''

Gheorghe Turda îl acuză pe Ducu Berzi: "Nu e cântăreț de folclor. El nu se năștea când eu cântam''

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2023   •   16:30
Gheorghe Turda îl acuză pe Ducu Berzi: "Nu e cântăreț de folclor. El nu se năștea când eu cântam''
Sursa foto: aantena3CNN

Gheorghe Turda îl acuză pe fostul său coleg de scenă, Ducu Bertzi, că îi interpretează piesele muzicale fără să precizeze că sunt ale sale.

Mai mult, acesta susține că Ducu Bertzi nu vrea să lămurească situația. El i-a mai astras atenția în trecut dar nu a ținut cont. Gheorghe Turda spune că nu-i va intenta proces dar ar fi frumos ca acesta să discute cu el. 

''Părerea mea față de fostul meu coleg de scenă Ducu Bertzi, pentru că el este folk-ist nu e cântăreț de folclor și este cu totul altceva… pot să spun că eu l-am apreciat și-l apreciez la modul general pe Ducu, că este moroșan de-al meu, dar el nu se năștea când eu cântam aceste piese muzicale.

El nu se năștea ca artist și ca persoană fizică, când eu cântam aceste piese muzicale. Dar sunt mâhnit de treaba asta, pentru că nu a avut bunul simț să-mi ceară voie. Am avut o singură discuție și i-am zis să declare pe scenă că este din repertoriul meu, atât i-am cerut.

Eu sunt ortodox și nu am de gând să mă plimb la procese pentru folclorul care ne aparține nouă. Nu voi intenta niciun proces pentru că, dacă lipsește bunul simț la un om, înseamnă că este prost educat''a explicat Gheorghe Turda, la Antena Stars.

Trădat de prieteni

Folcloristul spune că, de-a lungul timpului, mai mulți foști colegi de scenă l-au trădat deși i-a ajutat. 

„Am fost trădat de foști colegi de ai mei. În materie de artiști, mai puțini artiști unii, care m-au trădat din punct de vedere al caracterului, m-ați înțeles? Unora le-am dat și funcții, și multe, și grade în Ministerul Interne, iar pe urmă m-au trădat.

Ca să fiu sincer cu dumneavoastră, m-au dezamăgit total! Eee... uneori da (n.r. a durut trădarea), pentru că eu am investit... din punct de vedere sufletește, am suferit că m-au trădat”, a mai spus Gheorghe Turda.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Turda ducu bertzi folclor