x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Pensia uriașă încasată lunar de Gheorghe Turda după 55 de ani de activitate. ”Nu este specială”

Pensia uriașă încasată lunar de Gheorghe Turda după 55 de ani de activitate. ”Nu este specială”

de Redacția Jurnalul    |    14 Ian 2023   •   13:40
Pensia uriașă încasată lunar de Gheorghe Turda după 55 de ani de activitate. ”Nu este specială”

Interpretul de muzică populară, Gheorghe Turda este unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică populară din țara noastră, iar munca îi este recompensată pe măsură.

Artistul a vorbit despre pensia pe care o încasează lunar, după 55 de ani de activitate în domeniul artistic.

Gheorghe Turda a activat peste 55 de ani în două ansambluri: Rapsodia Română și Ciocârlia. Fără banii pe care îi câștigă din evenimente, artistul primește 9.000 de lei pensie militară în fiecare lună.

„Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea. Față de alții care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9.000 de lei, da. Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine.”, a declarat Gheorghe Turda, potrivit antenastars.ro.

În România pensia mimină este, începând cu data de 1 ianuarie 2023, de 1125 de lei. Pensia artistului a fost criticată, mulți spun că e prea mare comparativ cu românii care au muncit în condiții nefavorabile și s-au ales cu bani mai puțini.

„Menționez că pensia lui Gheorghe Turda nu este o pensie specială, așa cum cred mulți și mă tot judecă fără să cunoască adevărul. Eu am cotizat 55 de ani de carieră artistică, am cotizat la pensia mea militară, să știe asta toți proștii care comentează. Eu am o pensie militară, așa cum au și jandarmii, și polițiștii, și cei din Armată, și cei din Interne. Întâi să se documenteze lumea, apoi să vorbească. Repet, Gheorghe Turda are pensie militară, nicidecum specială, am ieșit la pensie cu grad de general, mai au ca mine și Ilie Năstase, și artiști, și sportivi, militari din cele două ministere, din Interne și din Armată.”, a declarat Gheorghe Turda pentru playtech.ro.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Turda pensie