x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Întâlnire emoţionantă între Iris şi fani

Întâlnire emoţionantă între Iris şi fani

de Alex Revenco    |    07 Oct 2009   •   00:00
Întâlnire emoţionantă între Iris şi fani
Sursa foto: Edward Aninaru/

Începând cu ora 19:30, la Sala Polivalentă are loc primul concert din Capitală susţinut de formaţie, după revenirea lui Cristi Minculescu pe scena muzicală.



Şi de această dată ne aşteptăm la un spectacol extraordinar, Iris fiind un grup de referinţă pentru rockul din România. "Ne dorim să fie un spectacol de două ore, de magnitudinea celor cu care v-am obişnuit. Sper ca pauza din ultima perioadă să fie un episod pe care să-l uităm repede", a spus Minculescu. El a ţinut să precizeze: "Referitor la concerte, în general, trebuie să spun că ţara asta suferă de o problemă: mentalitatea de marketing de afară nu se mulează deloc aici, în nici un domeniu.

Nici publicitatea de aici nu se compară cu ce se întâmplă în alte ţări. Asta pentru că, neavând un monstru financiar în spate, care să te sprijine, te întinzi cât îţi este plapuma şi-ţi vezi de lungul nasului, ca să te încadrezi în cât poţi să duci. Cea mai mare greşeală e să faci comparaţie cu ce este afară, pentru că nu ai cum. Producţiile-mamut, precum Rolling Stones, Michael Jackson sau Madonna, pentru România par demonstraţii de forţă, dar pentru alte ţări din Vest sunt nişte concerte şi atât.

Dar să fim înţeleşi, ei nu vin aici să ne dea lecţii, ci pur şi simplu aşa e producţia concertului, la momentul respectiv. Hai să facem şi noi! Ce să facem? Să ne uităm la ei, asta putem face!".

COLECŢIA DE AUR
În aceeaşi zi are loc lansarea colecţiei de aur, integrala Iris, ce cuprinde întreaga creaţie a grupului: 19 CD-uri şi un DVD.

Discurile în varianta simplă vor fi 25 lei/ bucată în timp ce preţul întregului pachet va fi de 300 de lei o ediţie limitată, promoţională. Iată ce spune managerul Cosmin Nicoară: "La CD-urile apărute până acum adăugăm şi cele cinci albume scoase de Electrecord, doar în variantă de vinil, acestea din urmă fiind masterizate de Emil Brando Lechinţeanu.

Prin urmare, pe lângă concertul de la Polivalentă, această lansare este al doilea mare eveniment de la data de 8 octombrie. Roton a făcut o treabă foarte bună şi a repus pe piaţă toate albumele Iris de la «Lună plină» încoace. Scopul acestor reeditări este să-i facă pe cei care au discurile de vinil să-şi dorească şi CD-urile, iar pentru cei mai tineri să facă cunoştinţă cu vechile compoziţii, deoarece din 1993, când a apărut ultimul vinil, şi până în 2009, în familia Iris au intrat mai multe generaţii de fani. Integrala va fi disponibilă sub formă de pachet, cu toate albumele plus DVD-ul, dar fiecare îşi va putea cumpăra separat ce disc îşi doreşte.

E o restituire frumoasă şi dacă vreţi şi o obligaţie, iar din punct de vedere economic este şi un trend, mai multe formaţii emblematice făcând acest lucru".

×
Subiecte în articol: muzica