x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Integrala Beatles

Integrala Beatles

de Alex Revenco    |    18 Sep 2009   •   00:00
Integrala Beatles

Toate albumele legendarului grup din Liverpool au fost remasterizate şi au apărut pe CD



Timp de patru ani în studiourile Abbey Road din Londra, o echipă de experimentaţi ingineri de sunet au lucrat la remasterizarea tuturor discurilor long play semnate Beatles. Pe lângă cele 13 albume remasterizate digital în două variante, stereo şi mono, au mai fost "concepute" încă două CD-uri.

STEREO ŞI MONO. Intitulate "Past Masters" - stereo şi "Mono Masters", acestea conţin piese care n-au fost niciodată incluse pe albumele Beatles. Discurile se găsesc atât separate, cât şi toate la un loc într-un box set. Fanii şi colecţionarii din România pot comanda discografia completă Beatles la office@mediaservices.ro sau la telefon 021-233.18.47. Interesant este faptul că box setul mono costă mai mult decât cel stereo, atât în Marea Britanie (199,98 de lire sterline, respectiv 169,98), cât şi în România (1.000 de lei faţă de 900).

IDENTIC CU VINILUL. Toate albumele apărute pe CD conţin fotografii rare din acea vreme, conversaţii inedite din timpul înregistrărilor, iar copertele (din material biodegradabil) sunt făcute în Japonia, fiind identice cu cele ale discurilor de vinil. Colecţia The Beatles Box Set marchează şi apariţia - în premieră - a primelor patru albume în format de compact disc. Ieşind pe piaţă în acelaşi timp cu jocul (pentru calculator) "The Beatles: Rock Band", colecţia The Beatles Box Set a înregistrat de la început vânzări-record în Marea Britanie şi în Canada.

Discuri pentru Player

Michael Jackson
THE MOTOWN 50 MIXES.
Utilizând înregistrările de la Motown, remixurile de pe acest album înlocuiesc anumite instrumente şi efecte de studio şi se concentrează pe vocea extraordinară a lui Michael şi armoniile fraţilor săi. Rezultatul este spectaculos şi te face să redescoperi dintr-o nouă perspectivă hiturile lui Michael Jackson din perioada de început.

Nelly Furtado
MI PLAN.
Cel de-al patrulea album al artistei, laureată a Premiului Grammy, vine după marele succes avut cu CD-ul "Loose" (2007), răsplătit cu mai multe Discuri de Platină. În acelaşi timp, acest album reprezintă împlinirea visului lui Nelly de a-şi exprima talentul muzical şi în limba spaniolă. "Cântecele explorează teme ca dragostea şi viaţa de zi cu zi", spune Furtado.

Rolling Stones
JUMP BACK.
Este relansarea unei compilaţii de succes care cuprinde piese de referinţă înregistrate de legendarul grup britanic între anii 1971 şi 1993. Remasterizată digital, colecţia conţine "Miss You", "Start Me Up", "Brown Sugar", "It's Only Rock 'N Roll (But I Like It)", "Angie", "Waiting on a Friend", "Wild Horses", "Bitch", "Tumbling Dice" şi altele, în total 18 hituri.

×
Subiecte în articol: muzica