x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica “Istoria Muzicii Fado” la Sala Palatului, biletele la concertul Mariza- epuizate

“Istoria Muzicii Fado” la Sala Palatului, biletele la concertul Mariza- epuizate

de Alex Revenco    |    12 Mai 2014   •   18:12
“Istoria Muzicii Fado” la Sala Palatului, biletele la concertul Mariza- epuizate

Joi 15 mai, diva internaţională a muzicii fado, Mariza, susţine la Sala Palatului un concert cu casa închisă, biletele fiind epuizate cu câteva zile înainte.
Cu ocazia acestui eveniment, organizat de Amphitrion, Ambasada Portugaliei la Bucureşti va prezenta special pentru publicul prezent la spectacol, expoziţia “Istoria Muzicii Fado”.

După recenta lansare a primului album 'Best Of' din carieră, Mariza va prezenta la Bucureşti unele dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite piese din repertoriu, într-un adevărat regal de fado şi world music. Expoziţia “Istoria Muzicii Fado” este compusă din douazeci de afise cu text şi imagini ce povestesc călătoria de-a lungul timpului a acestei muzici, specifice culturii portugheze. Muzica Fado a fost desemnată în 2011 de către UNESCO Patrimoniu Imaterial al Umanităţii, ceea ce înseamnă că atât conservarea bogatului repertoriu acumulat, cât şi continuitatea sunt garantate pentru cântecul Lisabonei.

Cu un repertoriu bine înrădăcinat în istoria clasică a muzicii fado şi cu o voce inconfundabilă a cărei putere îi permite să interpreteze fiecare cuvânt într-o manieră expresivă unică, Mariza s-a remarcat încă de la debut drept un artist de neegalat al cărui stil puternic a cucerit întreaga lume.

×
Subiecte în articol: Mariza