x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica JoanBaez & Bob Dylan

JoanBaez & Bob Dylan

de Alex Revenco    |    02 Oct 2009   •   00:00
JoanBaez & Bob Dylan

La Festivalul de film de la Toronto a fost prezentat un documentar din seria American Masters, dedicat Joanei Baez şi intitulat "How Sweet the Sound". Printre personalităţile care apar în film se numără şi Bob Dylan.

După cum se ştie, la începutul anilor '60 cei doi au trăit o frumoasă poveste de dragoste, ce a luat sfârşit în 1965, la "iniţiativa" lui Dylan.

CELEBRITATE MONDIALĂ
În 1961 Baez era o celebritate mondială şi l-a ajutat mult pe Dylan, pe atunci aproape un necunoscut, invitându-l să urce pe scenă şi să cânte alături de ea la toate festivalurile din acea vreme. Cu timpul cei doi au ajuns inseparabili, devenind regele şi regina muzicii folk, dar şi unul dintre cele mai în vogă cupluri ale deceniului. În primăvara lui '65, în timpul unui turneu în Anglia, Dylan i-a interzis să urce pe scenă alături de el şi i-a spus să plece.

Într-o intervenţie avută în film, Dylan vorbeşte cu multă tandreţe despre "Joanie" şi îşi cere scuze pentru comportamentul său. După 44 de ani de la cele în-tâmplate, pe lângă scuze, Dylan încearcă să-şi explice gestul spunând că a îndepărtat-o pe Baez "pentru a o ţine departe de nebunia în care se transformase cariera lui".

×
Subiecte în articol: muzica documentar joan baez bob dylan