x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei

Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei

de Redacția Jurnalul    |    17 Aug 2024   •   21:20
Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei

Starul pop Madonna a vizitat vineri seara Pompei, întâlnindu-se cu un grup de adolescenţi şi copii care participă la proiectul "Visez să zbor" (Sogno di Volare), promovat de parcul arheologic cu scopul de a implica comunitatea locală în viaţa culturală a sitului din patrimoniul mondial UNESCO, informează agenţia italiană de presă ANSA.

Starul pop, care vizitează zona pentru a-şi marca cea de-a 66-a aniversare, a decis să sprijine proiectul, care are un cost anual de 250.000 de euro, au declarat surse din parcul arheologic. Întregul sezon 2024/2025 a fost finanţat prin intermediul fundaţiei sale Ray of Light.

Ajuns la cea de-a patra ediţie, proiectul implică tinerii în punerea în scenă a unui spectacol de teatru clasic la Teatrul Mare din Pompei. Se urmăreşte astfel sprijinirea şi promovarea tinerilor din regiunea Pompei (sudul Italiei, regiunea Campania), care se confruntă cu o rată relativ ridicată a abandonului şcolar, cu şomajul în rândul tinerilor şi migraţia.

Madonna a vizitat situl împreună cu directorul acestuia, Gabriel Zuchtriegel, şi anturajul său format din aproximativ 30 de persoane. Oraşul a fost îngropat de erupţia Muntelui Vezuviu în anul 79 d.Hr.

Madonna se află în Italia de o săptămână, începând cu o excursie la Portofino, ca invitată a designerilor Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, de la casa de modă Dolce & Gabbana.

Madonna, ai cărei strămoşi provin din regiunea Abruzzo de la Marea Adriatică şi au emigrat în SUA, şi-a petrecut adesea vacanţele în Italia, scrie DPA.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: madonna parc arheologic pompei