x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Michael Jackson - This Is It

Michael Jackson - This Is It

de Alex Revenco    |    23 Oct 2009   •   00:00
Michael Jackson - This Is It

Odată cu lansarea din SUA, "This Is It" va avea premiera şi în România. La 28 octombrie, documentarul de 111 minute despre Michael Jackson va avea premiera şi în cinematografele de la noi din ţară, unde va rula timp de două săptămâni şi două zile. Este vorba despre douăsprezece cinematografe care au contract cu distribuitorul, InterComFilm. În Capitală, "This Is It" va rula la Hollywood Multiplex, Movieplex, Pro Cinema şi The Light Cinema.



ULTIMELE REPETIŢII. Filmul documentar despre regele muzicii pop este "rezumatul" a peste o sută de ore de înregistrări de la repetiţiile lui Michael Jackson, înaintea seriei de 50 de concerte, ce ar fi urmat să aibă loc la Londra. Pelicula include şi câteva videoclipuri filmate special pentru turneul londonez, dar şi o spectaculoasă nouă variantă  pentru "Thriller", ce urma să fie proiectată în timpul concertelor, în versiune 3D.  Produs de Sony Pictures şi Sony Music, "This Is It" este regizat de Kenny Ortega, cel care urma să se ocupe şi de organizarea concertelor lui Jackson. "În momentul în care am început să punem cap la cap imaginile brute pentru realizarea filmului, ne-am dat seama că aveam în faţă ceva extraordinar, unic şi foarte special... . Pentru prima dată, fanii îl vor vedea pe Michael aşa cum nu l-au mai văzut niciodată, îl vor vedea pe marele artist lucrând", a mărturisit Ortega.

COLOANA SONORĂ. Cu două zile înainte de premiera "This Is It", Sony Music lansează un dublu CD ce conţine coloana sonoră a filmului. Primul disc conţine câteva dintre cele mai cunoscute hituri, în variantele originale, în aceeaşi ordine cu cea din film, iar la sfârşit sunt două versiuni ale piesei "This Is It". Cel de-al doilea disc include piese clasice în versiuni inedite şi o emoţionantă poezie, "Planet Earth", recitată de artist.

Jackson - Anka
Melodia "This Is It" a fost postată, în premieră, pe internet, la 12 octombrie, în site-ul michaeljackson.com. Necunoscută publicului larg, piesa a fost scrisă iniţial pentru a fi inclusă în albumul "Dangerous" (1991). Ea a fost compusă împreună cu celebrul Paul Anka şi înregistrată în studioul acestuia. Cei care administrează moştenirea lui Michael au decis ca Paul Anka să primească 50% din drepturile de autor, ce vor fi, aproape sigur, considerabile.

Nebunie în SUA ŞI UK
Compania Sony a anunţat că primele 3.000 de bilete scoase la vânzare, cu aproape o lună de zile înainte, în Los Angeles s-au epuizat. Potrivit specialiştilor, nici un film din istorie nu a generat astfel de vânzări, cu atât de mult timp înainte de lansare. Cele 3.000 de locuri de la avanpremiera din 27 octombrie s-au vândut în câteva ore fanilor, care au stat la coadă două zile la rând! La Londra, 30.000 de bilete au fost vândute într-o singură zi, mai multe decât "Harry Potter" şi "Stăpânul Inelelor" la un loc.

Discuri pentru Player

5321-104738-coverchad.jpg

Chad Smith's Bombastic Meatbats
MEET THE MEATBATS.
Toboşarul formaţiei Red Hot Chili Peppers şi-a lansat recent al patrulea albumul solo. Asta după ce s-a bucurat de un succes uriaş alături de celălalt proiect, supergrupul Chickenfoot, unde cântă alături de Sammy Hagar, Joe Satriani, Michael Anthony. Chad a declarat că în octombrie începe lucrul la un nou disc, cu Red Hot Chili Peppers.

5321-104739-coverskunkanansie.jpg

Skunk Anansie
SMASHES & TRASHES.
Compilaţia cuprinde douăsprezece dintre cele mai bune piese apărute pe primele trei albume de studio plus trei track-uri noi, intitulate "Squander", "Tear The Place Up" şi "Because Of You". După opt ani de "pauză", grupul va porni într-un turneu în Marea Britanie şi Europa de Vest. În cei şase ani de carieră, Skunk Anansie a vândut cinci milioane de discuri.

5321-104740-coverstevemorse.jpg

Steve Morse Band
OUT STANDING IN THEIR FIELD.
Chitaristul american devenit celebru cu grupurile Dixie Dregs şi, mai ales, Deep Purple, îşi găseşte timp şi pentru propria formaţie, ce cântă rock & country & funk. Noul album, distribuit în România (ca şi discurile de mai sus)  de Nova Music  a fost înregistrat împreună cu doi excepţionali muzicieni, Dave LaRue (bass) şi Van Romaine (tobe).


×
Subiecte în articol: muzica