x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Michael omul de 1 miliard de $

Michael omul de 1 miliard de $

de Alex Revenco    |    25 Iun 2010   •   00:00
Michael omul de 1 miliard de $

Potrivit publicaţiei "Billboard", de la dispariţia sa, în urmă cu un an, averea lui Michael Jackson a depăşit un miliard de dolari. Cea mai mare "contribuţie" a avut-o noul contract încheiat cu Sony Music şi încasările rezultate din vânzările obţinute de "This is It", considerat de prestigioasa revistă americană "filmul-concert cu cel mai mare succes din toate timpurile".

Conform Nielsen SoundScan, până la moartea sa, Michael Jackson a vândut aproximativ 9 milioane de discuri în Statele Unite, în timp ce Jackson 5  şi The Jacksons au realizat vânzări de 800.000 de unităţi. Numai anul trecut, în celelalte ţări ale lumii s-au vândut 24 de milioane de discuri cu Michael Jackson.

DREPTURI DE AUTOR
"Billboard" estimează că, la un preţ mediu de 11,62 de dolari, catalogul albumelor lui Jackson a generat vânzări de aproximativ 383 de milioane de dolari. La capitolul digital, numai în SUA, anul trecut s-au downloadat 12,9 milioane de cântece, iar pe plan mondial s-a ajuns la 26,5 milioane de cântece downloadate, adică 34 de milioane de dolari pentru urmaşii megastarului. Iar din vânzarea de ringtonuri, într-un an de zile s-au mai strâns 5 milioane de dolari. Urmează 2 milioane de dolari - drepturi de autor pentru difuzări pe internet şi 4,5 milioane de dolari - drepturi de autor pentru catalogul digital al albumelor, etc. Materialul video cu ultimele repetiţii ale lui Michael Jackson a fost cumpărat de Sony Pictures (de la AEG) cu 60 de milioane de dolari ş.a.m.d.


Discuri pentru Player
5783-124451-03_07tv33.jpgThe Dead Weather - Sea Of Cowards
Este al doilea album cu cel de-al treilea proiect al lui Jack White (White Stripes). Considerat de Mick Jagger "cel mai talentat muzician al generaţiei sale", White demonstrează şi cu acest material că poate să se reinventeze şi să creeze ce nu poate aproape nimeni: rock original 100%. Câteva piese: "Blue Blood Blues", "Hustle and Cuss", "I'm Mad", "No Horse".


5783-124443-03_07tv31.jpgTom Petty & The Heartbrakers - Mojo
Este primul album înregistrat de Tom Petty & The Heartbreakers, după o pauză de opt ani. Potrivit celebrului critic David Fricke, de la revista Rolling Stone, "este unul dintre cele mai bune materiale apărute în acest an." Lansat de curând, noul album este promovat de artist în cadrul unui turneu în SUA, ce cuprinde oraşe precum New York sau Los Angeles.


5783-124444-03_07tv32.jpgGil Scott Heron - I'm New Here
Este cel de-al treisprezecelea album de studio al artistului american. Înregistrările la acest disc au început în 2007 şi s-au încheiat în 2009, producţia fiind realizată de Richard Russell. Este primul material original lansat în ultimii 16 ani şi vine după o perioadă tulbure în viaţa artistului. Pe CD este şi "Me and the Devil", compoziţia lui Robert Johnson.

×
Subiecte în articol: muzica