x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Muzica Beatles, disponibilă pe suport USB

Muzica Beatles, disponibilă pe suport USB

05 Noi 2009   •   00:00
Muzica Beatles, disponibilă pe suport USB

Albumele remasterizate ale trupei Beatles vor fi disponibile într-o serie limitată de stick-uri USB ce va fi lansată cu puţin timp înainte de Crăciun, catalogul formaţiei britanice urmând să fie comercializat, în premieră, în variantă digitală, separată de CD-uri şi viniluri.



Versiunea USB a integralei Beatles va fi lansată pe 7 decembrie în Marea Britanie şi pe 8 decembrie în America de Nord, relatează Reuters, citată de Mediafax. Acest stick USB este disponibil pentru precomandă şi online, pe site-ul magazinului oficial Beatles, la preţul de 279,99 de dolari.

Limitată la 30.000 de unităţi, colecţia de stick-uri USB cu o capacitate de 16 GB conţine 14 albume Beatles în variantă digitală stereo, precum şi numeroase elemente vizuale preluate de pe CD-urile remasterizate, incluzând 13 mini-filme documentare despre albumele de studio, imagini cu copertele albumelor originale, fotografii rare şi numeroase date biografice.

O interfaţă Flash a fost creată special pentru aceste produse, fiind instalată pe fiecare stick USB din colecţie, iar conţinuturile audio şi video vor putea fi accesate cu ajutorul unor formate FLAC 44.1 Khz şi MP3 320 Kbps. Noile stick-uri USB sunt perfect compatibile cu sistemele Mac şi PC.

Integrala Beatles remasterizată pe vinil este aşteptată să apară în curând pe piaţă. Cea în variantă pe CD a fost lansată pe 9 septembrie.

Beatles a fost una dintre formaţiile ale căror muzică a avut o enormă influenţă pentru era rock ce a urmat. Grupul a fost alcătuit din John Lennon (vocal, chitară ritm), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) şi Ringo Starr (baterie). În 2004, revista Rolling Stone clasa trupa The Beatles pe locul întâi în topul celor 100 cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor. (V.A)

×
Subiecte în articol: muzica