x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Muzicieni din peste 30 ţări la Jeunesses International Music Competition

Muzicieni din peste 30 ţări la Jeunesses International Music Competition

de Daniela Titire    |    27 Oct 2009   •   00:00

Jeunesses International Music Competition organizat de jmEvents, se pregăteşte pentru ediţia a XVII -a. Între 7 şi 13 mai 2010, pianişti de toate naţionalităţile sunt invitaţi la Bucureşti să participe la această prestigioasă manifestare.




Evenimentul s-a remarcat în peisajul cultural românesc şi internaţional în fiecare an începând din 1993. Misiunea concursului este de a descoperi, a premia şi a promova valorile muzicii clasice din România şi de pretutindeni, de a sprijini tinerii muzicieni în eforturile depuse în construirea unei cariere de succes. Competiţia muzicală include alternativ diferite discipline: pian, vioară, clarinet, flaut, compoziţie. Candidaţii participă în cadrul a patru categorii de vârstă: până la 10 ani, 10-14 ani, 14-18 ani şi categoria master a unui concurs internaţional, 18-30 ani. Un juriu internaţional, fiind format din interpreţi şi profesori, experţi recunoscuţi în domeniu, cu o mare experienţă în identificarea talentelor din lumea muzicii clasice va aprecia interpretările concurenţilor şi va desemna câştigătorii concursului de pian. Înscrierile se fac până la 1 martie 2010, iar cei interesaţi de regulament şi desfăşurarea evenimentului pot afla mai multe informaţii pe www.jmEvents.ro.

Depăşind graniţele unui concurs tradiţional de muzică clasică, organizatorii promit master-class condus de specialişti internaţionali şi concerte de muzică clasică pentru iubitorii genului din România.

×
Subiecte în articol: muzica