x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Nirvana a câștigat procesul privind coperta albumului Nevermind din 1991

Nirvana a câștigat procesul privind coperta albumului Nevermind din 1991

05 Sep 2022   •   11:40
Nirvana a câștigat procesul privind coperta albumului Nevermind din 1991
Sursa foto: Foto Simon Weisser - unsplash.com

Un judecător american a respins cel mai recent proces intentat de un bărbat împotriva formației Nirvana din cauza copertei emblematice a albumului din 1991 al trupei, care îl înfățișa pe acesta dezbrăcat când era copil, scrie BBC.

Spencer Elden, în vârstă de 31 de ani, a declarat că apariția sa pe coperta albumului Nevermind a reprezentat un abuz sexual asupra copiilor.

Dar judecătorul a spus că plângerea a venit prea târziu.

Căile legale ale lui Elden sunt acum aproape epuizate, deoarece nu mai poate depune din nou plângere, deși echipa sa de avocați a declarat presei americane că va face apel la această hotărâre.

Procesul s-a axat pe o fotografie a lui Elden, care îl înfățișa înotând gol într-o piscină în fața unei bancnote de un dolar străpunsă cu un cârlig de pește.

Elden a susținut că nu a fost în măsură să își dea acordul pentru ca fotografia să fie folosită. Elden a solicitat despăgubiri în valoare de 150.000 de dolari.

Fotograful Kirk Weddle se număra printre acuzați, la fel ca și foștii membri ai trupei Nirvana Dave Grohl și Krist Novoselic, precum și Courtney Love, văduva regretatului cântăreț Kurt Cobain.

Elden și-a depus plângerea în 2021, susținând că încă mai avea dreptul să se plângă de imaginea veche de zeci de ani, deoarece aceasta a continuat să-i provoace suferință și pierderi de venituri și la vârsta adultă.

Procesul a fost respins și reluat în ianuarie.

Judecătorul din Los Angeles a deciscă domnul Elden și-a depus cauza cu mult peste termenul de prescripție de 10 ani.

Salutând verdictul, un avocat al apărării a declarat că acest caz a fost "lipsit de temei".

Apărarea a susținut că Elden s-a bucurat să fie "copilul Nirvana", menționând că a refăcut fotografia mai târziu.

Părinții lui Elden au primit 200 de dolari pentru această fotografie în 1991 de la ceea ce era atunci o trupă relativ necunoscută.

Vânzările mondiale ale albumului Nevermind au depășit 30 de milioane de exemplare, devenind astfel unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nirvana