x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Paul McCartney dezvăluie semnificația ascunsă din spatele versurilor piesei "Yesterday"

Paul McCartney dezvăluie semnificația ascunsă din spatele versurilor piesei "Yesterday"

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   21:30
Paul McCartney dezvăluie semnificația ascunsă din spatele versurilor piesei "Yesterday"

Paul McCartney a dezvăluit adevărata semnificație a versurilor "I said something wrong, now I long for yesterday" din piesa "Yesterday" a trupei Beatles. Contrar credinței, regretul exprimat în versuri nu se referă la o relație amoroasă pierdută, ci la o ceartă pe care a avut-o cu mama sa.

McCartney a explicat originea versurilor în podcastul său "A Life in Lyrics".

El a povestit cum s-a certat cu mama sa din cauza pronunțării unui cuvânt. Mama lui, de origine irlandeză, a pronunțat greșit "ask" ("cere") ca și cum ar fi fost "arsk". McCartney a corectat-o, iar mama sa s-a simțit jenată.

"Eram în curte și ea vorbea într-un mod elegant. Era de origine irlandeză și era asistentă medicală, așa că era deasupra nivelului de pronunție de pe stradă", a spus cântărețul, explicând că la un moment dat mama a spus ceva de genul "Paul, întreabă-l dacă se duce..." pronunțând greșit "ask".

„Arsk? E ask, mamă!" a răspuns Paul: "Doamne, aș fi vrut să nu fi spus asta".

Unii au crezut că melodia avea legătură cu o fostă iubită - la acea vreme, McCartney avea o relație care avea să dureze încă patru ani cu Jane Asher -, dar artistul a confirmat ceea ce se speculase într-una dintre biografiile despre mama sa.

Cântecul a fost scris când muzicianul avea 24 de ani, la zece ani după moartea mamei sale, și este considerat unul dintre cele mai importante cântece pop din istoria muzicii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Paul McCartney versuri semnificatie