x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Porţi deschise la Opera Naţională Bucureşti, o iniţiativă derulată în cadrul Zilelor Europene ale Operei

Porţi deschise la Opera Naţională Bucureşti, o iniţiativă derulată în cadrul Zilelor Europene ale Operei

30 Apr 2014   •   17:49
Porţi deschise la Opera Naţională Bucureşti, o iniţiativă derulată în cadrul Zilelor Europene ale Operei

Opera Naţională Bucureşti îşi deschide porţile în cel de-al doilea weekend al lunii mai pentru un program special de evenimente şi activităţi educaţionale gratuite, menite să ofere publicului larg – copii şi adulţi deopotrivă – oportunitatea de a descoperi, în compania artiştilor instituţiei, o parte din tainele scenei lirice şi de a înţelege specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unui spectacol de operă.

Programul se va desfăşura pe parcursul a două zile – vineri, 9 mai şi duminică, 11 mai – şi va reuni o serie de ateliere şi lecţii deschise derulate în cadrul ofertei educaţionale a instituţiei, în cadrul Studioului pentru copii şi tineret. Astfel, participanţii vor putea opta pentru ateliere de creativitate având la bază tehnici specifice meseriilor şi artelor spectacolului muzical, atelierul tematic de prezentare a spectacolului “Lacul lebedelor” sau o lecţie deschisă de canto, cu participarea unui grup din cadrul Corului de copii al Operei Naţionale Bucureşti. Totodată, aceştia vor avea oportunitatea de a beneficia de un tur interactiv al instituţiei, având acces atât în foaierele şi sala de spectacol a instituţiei, cât şi în partea nevăzută a Teatrului, în culise şi săli de repetiţie.

Invitaţia se înscrie într-o serie mai amplă de evenimente organizate de instituţiile lirice de gen cu ocazia Zilelor Europene ale Operei, o manifestare menită să celebreze Opera şi spectacolul de operă într-un cadru interactiv. Organizată pentru prima dată în anul 2007, de către Opera Europa, principala organizaţie dedicată companiilor profesioniste de operă şi festivalurilor de gen din Europa, şi RESEO – Reţeaua europeană pentru educaţie în operă şi balet, această iniţiativă reuneşte în 2014, cu ocazia celei de-a 8-a ediţii peste 90 de companii de operă din 23 de ţări. Opera Naţională Bucureşti este membră a reţelei Opera Europa şi este singura insituţie lirică din România care participă la acest program: http://www.operadays.eu/en/participating-houses/map-and-list.

Accesul este liber, în baza înscrierii prealabile şi a confirmării din partea organizatorilor. Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri, persoana de contact este Anca Scurtu, Coordonator proiecte educaţionale, e-mail anca.scurtu@operanb.ro, nr. tel 0751.177.084.


VINERI, 9 MAI  - Activităţi pentru grupuri organizate (Program recomandat pentru clasele I-III)
10.00 – 11.00
Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu
11.00 – 12.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret
Atelier de improvizaţie teatrală – tema “Motanul încălţat”
Coordonator: Valentino Tiron

11.30 – 12.30
Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu
12.30 – 13.30, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret
Atelier de improvizaţie teatrală – tema “Hansel şi Gretel”
Coordonator: Mioara Ifrim

13.00 – 14.00
Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu
14.00 – 15.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret
Atelier de improvizaţie teatrală – tema “Hansel şi Gretel”
Coordonator: Mioara Ifrim


DUMINICĂ, 11 MAI - Activităţi pentru familii (Program recomandat pentrucopii cu vârsta mai mare de 5 ani)

11.00 – 11.45
Tur interactiv ghidat, coord. Mariuca Nedelcu

12.00 – 14.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret
Atelier de arta scenografică
Coordonator: Andreia Martinescu

13.00 – 13.45
Tur interactiv ghidat, coord. Mariuca Nedelcu

14.00 – 15.00, Foaierul Galben
Atelier tematic: Prezentarea spectacolului “Lacul lebedelor”
Coordonator: Georgiana Stroe

15.00 – 16.00, Foaierul Galben
Lecţie deschisă: Artă corală cu participarea unui grup din Corul de copii al ONB
Coordonator: dirijor Smaranda Morgovan

16.00 – 17.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret
Atelier de machiaj spectacole
Coordonator: Ana-Maria Stancu

Studioul pentru Copii şi Tineret al Operei a fost înfiinţat în anul 2013 având drept scop propunerea şi implementarea de proiecte socio-culturale şi educaţionale adresate copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, respectiv 7 şi 11 ani, precum şi tinerilor adolescenţi, în vederea educării şi fidelizării publicului viitor, precum şi pentru a încuraja participarea la spectacole şi evenimente ale instituţiei ca activitate de familie.

×