x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rapperul Lil Wayne, un an după gratii

Rapperul Lil Wayne, un an după gratii

23 Oct 2009   •   00:00
Rapperul Lil Wayne, un an după gratii

Rapperul american Lil Wayne va fi condamnat la un an de închisoare, după ce a pledat vinovatla acuzaţia de deţinere ilegală de arme. Recunoscându-şi vinovăţia, muzicianul american a evitat astfel un proces la sfârşitul căruia ar fi riscat să primească o pedeapsă mult mai severă, de până la 15 ani de închisoare.



Lil Wayne, pe numele său adevărat Dwayne Michael Carter Jr., în vârstă de 27 de ani, a recunoscut în faţa unui tribunal din New York că este posesorul unui revolver încărcat descoperit în autobuzul cu care rapperul se deplasa în timpul turneului său din 2007. Procurorul a propus o condamnare la un an de închisoare, pe care muzicianul a acceptat-o. Sentinţa va fi pronunţată în februarie 2010, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii din New York. Rapperul va aştepta această sentinţă în libertate, după ce a plătit o cauţiune de 30.000 de dolari.

Albumul său, "Tha Carter III", a fost cel mai vândut material discografic din 2008 în Statele Unite şi i-a adus rapper-ului patru trofee la gala premiilor Grammy din 2009, inclusiv pentru cel mai bun album rap al anului.

×
Subiecte în articol: muzica