x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Remember Vali Sterian în Big Mamou

Remember Vali Sterian în Big Mamou

de Alex Revenco    |    18 Sep 2009   •   00:00
Remember Vali Sterian în Big Mamou
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Luni, 21 septembrie, de la ora 20:00, folkişti şi prieteni ai artistului se întâlnesc pentru a celebra împreună ziua lui de naştere.



Vali Sterian (foto) ar fi împlinit 57 de ani. Cu siguranţă şi-ar fi dorit ca de ziua lui să fie în compania prietenilor, de preferinţă în Casa Eliad, iar pe scenă să se perinde cât mai mulţi folkişti care să cânte de drag, aşa, ca pentru el. La iniţiativa lui Eugen Avram, în fiecare an, de ziua lui, Vali Sterian era comemorat printr-o "întâmplare bazată pe un singur principiu, să fie aşa cum i-ar fi plăcut lui". Pentru cei din lumea folkului, ziua de 21 septembrie are un "desfăşurător" cunoscut, prezentat în continuare de Eugen.

"Începe la ora 12:00, în faţa Cimitirului Bellu, unde îi voi aştepta (până la 12:15) pe cei care doresc să îl viziteze pe Vali la mormânt şi, eventual, să-i aprindă o lumânare. Este bine să aibă la ei mai multe lumânări, pentru că Vali are, din păcate, mai mulţi vecini celebri: Anda Călugăreanu, Ioan Luchian Mihalea, Laura Stoica, Adrian Pintea, Florian Pittiş, mai nou Tatiana Stepa etc. Vom trece, evident, pe la toţi. După ora 19:00 ne vom întâlni din nou în clubul Big Mamou, situat în Splaiul Independenţei 2B. Când scena deschisă nu este ocupată, în difuzoare se va auzi exclusiv muzica lui Vali. NU există onorarii şi nici taxe sau bilete de intrare. Nici pentru folkişti, nici pentru public. Se vine, pur şi simplu, de drag. Nu este obligatoriu, dar ar fi bine ca folkiştii să aibă în repertoriu măcar o piesă de Vali Sterian. Nu ştim (şi ne prefacem intenţionat că nu ştim) numele folkiştilor participanţi."

×
Subiecte în articol: muzica