x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Roger Waters, antisemit?

Roger Waters, antisemit?

de Alex Revenco    |    08 Oct 2010   •   00:00
Roger Waters, antisemit?

E acuzat pentru showul "The Wall".



Compozitor şi textier al pieselor Pink Floyd, basistul Roger Waters a hotărât să celebreze a 30-a ani­ver­sare a albumului "The Wall" cu un turneu mondial.

Etapa nord-ame­ricană a început în septembrie, iar impresionantul spectacol, ce prezintă albumul în în­tregime, conţine nişte imagini controversate.

Este vorba despre cele derulate în timpul piesei "Goodbye Blue Sky", când o escadrilă de avioane lansează într-o zonă de conflict bombe de diferite forme: steaua lui David, semnul "şarpelui" caracteristic dolarului american, simboluri religioase şi corporatiste.

În timp ce artistul a spus că acele imagini reprezintă o critică la adresa politicii de securitate im­pusă de Israel în Fâşia Gaza, Abraham Foxman, directorul Anti-De­famation League, consideră că me­sajul ar putea fi interpretat ca o le­gătură între evrei şi bani...



DISCURI PENTRU PLAYER
Eric Clapton ● Clapton. După ce anul trecut a lansat "Live From Madison Square Garden", faimosul chitarist revine cu un nou album, co-produs de Doyle Bramhall II. După spusele  lui Eric, acest disc "este mai bun decât intenţionam să fie. Este o colecţie eclectică de cântece care nu erau programate să fie editate; dar îmi place că e ca o surpriză, atât pentru fani, cât şi pentru mine".

Avenged Sevenfold ● Nightmare. Apariţia noului album are loc după aproape un an de la dispariţia prematură a toboşarului James "The Reverend" Sullivan. Impresionat de tragedia prin care trecea grupul, Mike Portnoy (ex-Dream Theater) a răspuns prompt invitaţiei de a cânta în locul lui "The Rev". Mai mult, a plecat şi în turneul Avenged Sevenfold de promovare a acestui CD.

Goo Goo Dolls ● Something For The Rest Of Us. Scris şi înregistrat în ultimii doi ani, discul trioului american aduce douăsprezece piese nou-nouţe şi pline de intensitate.  John Rzeznik (solist, chitarist şi compozitor) a mărturisit: "Am vrut ca materialul acestui album să abordeze dezilu­ziile vremurilor dificile pe care le trăim şi să dea glas nesiguranţei emoţionale din această perioadă".

×
Subiecte în articol: muzica