x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica România, la Eurovision: pe 8 mai, în a doua semifinală!

România, la Eurovision: pe 8 mai, în a doua semifinală!

20 Ian 2014   •   18:01
România, la Eurovision: pe 8 mai, în a doua semifinală!

Astăzi, la ora 15.00 (ora României), la Copenhaga, oraşul care va găzdui Eurovision Song Contest din acest an, a avut loc tragerea la sorţi pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei.

Piesa care va reprezenta România la Eurovision 2014 va intra în competiţie în partea a doua a celei de-a doua semifinale a concursului, la fel ca şi anul trecut. În urma tragerii la sorţi, în prima semifinală (6 mai) vor intra: Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaijan, Armenia, Estonia, Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San Marino, Portugalia, Ucraina şi Olanda. În cea de-a doua semifinală (8 mai) vor fi în concurs: Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, România, Slovenia, Belarus, Grecia şi Elveţia.

Pe ultima sută de metri, Slovenia s-a alăturat ţărilor care participă anul acesta la Eurovision. Aceasta va fi cea de-a 20-a prezenţă a acestei ţări la concurs. Nici un reprezentant din Slovenia nu a luat până acum trofeul.

În ceea ce priveşte Selecţia Naţională din România, autorii şi artiştii care doresc să participe la Eurovision 2014 pot să se înscrie până pe 14 februarie.

Anul acesta organizatorii Eurovision vor să-i implice pe toţi fanii concursului din întreaga Europă în realizarea spectacolului care se va desfăşura în luna mai la Copenhaga. Astfel că cei care au idei trăsnite şi originale despre show-ul din intervalul de timp în care se va desfăşura votarea la nivel internaţional, sunt invitaţi să le împărtăşească organizatorilor. Cele mai bune idei vor prinde viaţă pe micile ecrane din întreaga Europă, pe 10 mai, când va fi marea finală.

×