x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Seară de vis cu Dolores

Seară de vis cu Dolores

de Alex Revenco    |    22 Iul 2010   •   00:00
Seară de vis cu Dolores

La primul concert din România, The Cranberries a arătat o coeziune perfectă şi o mare plăcere de a cânta un gen muzical propriu (mix de rock, folk şi indie) care s-ar putea numi rock irlandez. Foarte mediatizată în anii '90, formaţia a demonstrat marţi seară că prestaţiile live sunt „speciali­tatea casei", chiar dacă videoclipurile au fost şi rămân deosebit de specta­culoase.



Prinţesa Dolores a impresio­nat cu o voce parcă mai puternică decât „înainte", deşi de la „Dreams" sau „Zombie" au trecut mai bine de 15 ani! Atât feminitatea, cât şi spiritul rebel al solistei au fost foarte bine exprimate prin ţinuta vestimentară: rochie roz cu volănaşe, bolero din dantelă neagră şi bo­canci negri. Organizat de Events şi prezentat de Redd's, concertul a început la ora 21:00 şi a durat 90 de minute, timp în care irlandezii au făcut o retros­pec­tivă a celor mai cunoscute cân­tece, dar şi câteva piese de pe albu­mele solo Dolores O'Riordan („Are You Listening" - 2007 şi „No Baggage" - 2009). La acest concert am putut asista la una dintre cele mai solide relaţii create între artiştii de pe scenă şi public, bazat pe schimbul de ener­gie, parcă mai pozitiv (scuzaţi exprimarea) ca niciodată.

Şi asta s-a da­to­rat, în primul rând, solistei O'Riordan, care a abordat, de la început până la sfârşit, o naturaleţe dezar­mantă. De la cum se mişca pe sce­nă, cum comunica cu publicul până la gestul de la sfârşitul concertului când şi-a scos colierul de măr­ge­le de la gât şi l-a oferit unei fetiţe de câţiva ani­şori, aflată în primele rân­duri. Lista pieselor: „Analyze" / „Animal In­stinct" / „How" / „Dreaming My Dreams" / „Linger" / „Wanted" / „Just My Imagination" / „When You're Gone" / „Switch of the Mo­ment" / „Desperate Andy" / „Time Is Ticking Out" / „Can't Be With You / „Ode to My Family" / „Free to De­cide" / „Salvation" / „Ridiculous Thou­ghts" / „Zombie". La bis: „Put Me Down" / „Still Can't" / „Promises" / „Dreams".

×
Subiecte în articol: special observator muzica