x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica #SHARPclassics 2024 - concertele în care artiștii renunță la frac

#SHARPclassics 2024 - concertele în care artiștii renunță la frac

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Sep 2024   •   15:53
#SHARPclassics 2024 - concertele în care artiștii renunță la frac

#SHARPclassics este seria spectacolelor ce îmbină muzica clasică, jazz-ul și sunetele electronice, într-un mix captivant de tradiție și inovație. Evenimentele vor avea loc între 23 și 28 septembrie în spații neconvenționale din București, precum Combinatul Fondului Plastic, Amfiteatrul TNB, Teatrul Recul și Deschis Gastrobar.

Sub inițiativa pianistului Daniel Ciobanu, nu mai puțin de 22 de artiști români și internaționali vor oferi publicului o serie de concerte care transformă spațiile urbane în scene vibrante. De la reinterpretările îndrăznețe ale muzicii lui Beethoven, la combinații inedite de jazz mediteranean și folclor românesc, #SHARPclassics promite o experiență sonoră unică. Mai mult, pe lângă socializarea deja caracteristică, fiecare concert va fi urmat de un performance conceput special pentru fiecare spațiu și tematică în parte.

PROGRAM:

  • JazzMosphere. 23 septembrie, Combinatul Fondului Plastic: Protagonistul serii, pianistul Guy Mintus, lasă jazzul mediteranean să-și deschidă corzile sălbatice într-o îmbrățișare palpitantă cu muzica clasică și își dezleagă nodurile în hora cu folclorul românesc.

Artiști: Guy Mintus - pian și voce, Jonathan Rosen - tobe și Oren Hardy - contrabas. Invitați: Corina Sîrghi - voce, Andrei Maxim - caval și alte instrumente tradiționale, Bogdan Ciobanu - djembe.

  • ????????????????????????????. ???????? ????????????????????????????????????????, ???????????????????????????? ????????????????????????????????????: Două legende ale muzicii clasice experimentale sunt gata să ofere publicului o experiență sonoră intensă și personală, pornind de la muzica clasică și „derapând” spectaculos în jazz și improvizații libere pe moment. Seara se încheie pe terasa Gastrobar cu un mix eclectic ce include R&B, Neo-Soul, Jazz și Hip-Hop, curatoriat de Andrei Maxim.

Artiști: Petras Geniušas - pian, Liudas Mockūnas - saxofon, Andrei Maxim - hybrid DJ set

  • ????????????????????????????????. ???????? ????????????????????????????????????????, ???????????????????????????? ????????????????????: Protagonistul serii este talentatul pianist de muzică clasică Giorgi Gigashvili, care aduce în București un proiect de muzică electronică extrem de intim numit “Tsduneba” (tentație), ce îmbină tradițiile georgiene cu inflexiuni de jazz și muzică electronică. Cei trei artiști georgieni vor oferi ascultătorilor o călătorie personală ce explorează noi orizonturi ale creativității și expresiei artistice.

Artiști: Giorgi Gigashvili - pian, Nini Nutsubidze - voce și Nikala Zubiashvili - sintetizator.

  • ????????????????????????????????. ???????? ????????????????????????????????????????, ???????????????????????????????????????????? ????????????: Un spectacolul ca un cocktail exploziv de arte, ce îmbină muzica cu dansul și teatrul. Șapte interpreți de dans contemporan vor fi acompaniați de pianistul Daniel Ciobanu, care aduce în prim plan lucrări cunoscute din repertoriul clasic pentru pian, alături de compoziții originale, într-un concept inspirat de cercurile infernului din poemul lui Dante Aligheri.

Artiști: Daniel Ciobanu, acompaniat de interpreții de dans contemporan Andreea Vălean, Sergiu Diță, George Pleșca, Sofia Sitaru, Teodora Tudose, Daniel Stănciucu și Anca Stoica.

  • ????????????????????????????. ???????? ????????????????????????????????????????, ???????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????????????????????????????: Vertigo este locul unde arta devine o experiență multisenzorială, care schimbă perspectiva asupra recitalului clasic de pian. Protagonistul serii, cunoscut ca un veritabil „enfant terrible” al scenelor internaționale, pregătește un sejur muzical deliric, pornind de la “Tablourile într-o expoziție” compuse de Modest Mussorgsky.

Artist: Daniel Ciobanu.

 

„#SHARPclassics, concertele unde <> înseamnă mai mult decât o schimbare de garderobă – este un manifest subtil al unei generații care refuză să rămână încorsetată de convențiile vechi. Dacă înainte găseam muzica clasică doar la Filarmonică, îmbrăcați în ținută de gală, scaune tapițate și o atmosferă solemnă, acum o putem trăi în spații intime, neconvenționale, fără rigiditatea de altădată. Ceea ce ne dorim prin aceste spectacole sunt experiențe autentice care rezonează cu lumea de azi, unde muzica cultă devine un fenomen viu si actual, nu o relicvă”, spune Daniel Ciobanu, inițiatorul #SHARPclassics

 

 

×