x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Show monumental cu pianistul Havasi

Show monumental cu pianistul Havasi

27 Oct 2014   •   19:17
Show monumental cu pianistul Havasi
Sursa foto: ERHARDT LASZLO
The New Havasi Symphonic Concert Show va avea loc la Sala Polivalentă
După spectacole desfăşurate cu casa închisă, doi ani la rând- în anii 2011 şi 2012- cel mai rapid pianist din lume va reveni la Bucureşti cu noua sa superproducţie, The New Havasi Symphonic Concert Show. Evenimentul, organizat de Amphitrion, va avea loc pe 20 decembrie la Sala Polivalentă, într-o ediţie specială de Craciun. Superproducţia este regizată de Brian Burke, omul din spatele celor mai renumite show-uri din Las Vegas (printre care The New Day al lui Celine Dion) şi va aduce inovaţii muzicale fascinante într-un spectacol grandios, la care participă peste 100 de artişti. Dirijate de Peter Pejtsik, orchestra simfonică şi corul vor fi completate de 25 de solişti remarcabili.

Leul Simba la Bucureşti
Invitatul special al concertului The New Havasi Symphonic, este producătorul, compozitorul şi cântăreţul Lebo M. (foto alăturat), co-autor şi interpret al muzicii din 'The Lion King'. Vocea Africii va aduce la Bucureşti magia savanei. După 20 de ani de când lumea l-a cunoscut pe leul Simba, povestea lui este readusă la viaţă. Pe acompaniamentul unei partituri minunate, povestitorul va fi de această data Lebo M., compozitorul şi interpretul coloanei sonore a celebrei pelicule. Sud-africanul Lebohang Morake, cunoscut ca Lebo M., a ajuns celebru datorită colaborării sale la binecunoscuta producţie animată 'The Lion King'. De-a lungul carierei a colaborat cu numeroşi artişti, printre care Quincy Jones, Sting şi Elton John. A lucrat la coloanele sonore a 12 filme de mare succes pentru Disney, Warner Bros., Paramount sau Sony Pictures iar albumele la care a contribuit s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume. Deţinător al unui premiu Grammy şi recunoscut ca fiind Vocea Africii, muzicianul de origine africană aduce în Capitală legendara poveste a Regelui Leu. Experienţă muzicală totală, 'The Lion King' a ajuns să fie “cel mai de succes spectacol de musical al tuturor timpurilor, care a cucerit pentru totdeauna inimile a peste 70 de milioane de adulţi şi copii din întreaga lume.

Locul 9 în topul Pollstar
Anul trecut, The New Havasi Symphonic Concert Show s-a clasat pe locul 16 în Billboard Top 100 şi pe locul 9 in clasamentul Pollstar, superproducţia fiind alături de concertele unor mari staruri, precum Bon Jovi, Depeche Mode sau Linkin Park.
Celebrul pianist Havasi, cu unsprezece Discuri de Platină la activ, este un compozitor dedicat şi un showman fascinant. În ultimii ani, concertele sale au fost urmărite de peste 200 de milioane de oameni la posturi de televiziune din lumea întreagă. Prin talentul desăvârşit şi pasiunea creativă, pianistul a construit un stil muzical complet nou, ce aduce omagiu muzicii clasice, diversităţii world music precum şi genului rock.

×